Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kabuk böceğinin kuruttuğu 29 çam ağacı kesilecek

        (Fotoğraflı)

        Ecevit Cemiloğlu

        HATAY (İHA) - Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan 29 çam ağacı kabuk böceğinin verdiği hastalık yüzünden kesilecek.

        Okul Müdürü İsa Benli, okul bahçesindeki çam ağaçlarında farklılık gördüklerini, durumu Kırıkhan Orman İşletme Şefliği'ne bildirdiklerini söyleyerek, yapılan inceleme sonucu çam ağaçlarında kabuk böceği hastalığı olduğunun tespit edildiğini belirtti.

        Bu arada Orman İşletme Şefliği tarafından yapılan incelemenin ardından bahçeye 2 adet böcek kapanı konulduğunu söyleyen okul müdürü Benli, "Ağaçlarda kabuk altına yerleşmiş olan erkek böcekler feromon tuzağına düşerek yok oluyor. Böylece diğer çam ağaçlarına zarar vermesi de önlenmiş oluyor. Bu arada Kırıkhan Orman İşletme Şefliği tarafından yapılan incelemede tamamen kuruyan 29 çam ağacının da kesilmesine karar verildi" dedi.

        Ağaçların hafta sonunda kesileceğini söyleyen Benli, okul bahçesindeki diğer çam ağaçlarını korumak için gerekli çalışmanın yapılacağını da belirtti.

        (ECV-Y)

        08.06.2017 12:05:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler