Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyüp Sultan Ramazan'ın bereketiyle dolup taşıyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Ramazan ayının gelmesiyle Eyüp Sultan ziyaretçilerle dolup taşıyor. Hergün binlerce Müslüman Eyüp Sultan'ın manevi havasını solumak için Eyüp Sultan'a akın ediyor. Eyüp Sultan'a gelen misafirleri de Eyüp Belediyesi tarafından yapılan Ramazan Evleri karşılıyor.

        Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın Ramazan'a günler kala, dünyanın dört bir yanından gelecek misafirlerin en iyi şekilde ağırlanması için belediye ekiplerine bir dizi hazırlık yaptırmıştı. Özellikle Eyüp Sultan Camii'nin içi, avlusu ve meydanı belediye ekipleri tarafından yıkanarak gül kokuları sıkılmıştı. Başkan Aydın bu işlemin Ramazan boyunca da her gün tekrarlanacağını açıklamıştı.

        Ramazan'ın gelişiyle birlikte dünyanın dört bir yanından insanlar Eyüp Sultan'a gelmeye başladı. Eyüp Sultan her gün binlerce misafiri ağırlıyor. Ramazan'ı Eyüp Sultan'ın manevi atmosferinde idrak etmek amacıyla gelen yerli yabancı binlerce misafir burada Halid Bin Zeyd Ebû Eyyub El-Ensârî hazretlerinin türbesini ziyaret ediyor, namazlarını kılıyor, iftarlarını açarak Ramazan'ın bereketini paylaşıyor.

        Eyüp Belediyesi yine günler öncesinde Feshane Caddesi üzerine Ramazan Evleri kurdurdu. Adeta bir genelek haline gelen Ramazan Evleri, Eyüp Sultan'a gelen misafirleri karşılıyor. Vatandaşlar özellikle akşam saatlerinde ışıl ışıl olan Ramazan Evleri'nden yiyecek, giyecek, takı ve esans gibi ürünleri satın alıyor.

        (HB-ÖK-Y)

        08.06.2017 14:22:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler