Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burhaniye'de mezuniyet töreninde ahilik geleneği yaşatıldı

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesi, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde 87 öğrenci için düzenlenen mezuniyet töreninde ahilik geleneği yaşatıldı. Mezun olan öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhan Levent ve Okul Müdürü Adnan Çakır tarafından kuşakları takılırken, öğrenci korosu da tasavvuf müziği seslendirdi.

        Burhaniye Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine veliler büyük ilgi gösterdi. Bayrak ve flama devir teslim töreninin ardından okul birincileri Zafer Eryılmaz, Ulaş Yıldız, Saffet Sinanoğlu ve Kadir Koç yaş kütüğüne plaket çaktılar. Dereceye giren öğrencilerin ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhan Levent ve Okul Müdürü Adnan Çakır ile öğretmenler tarafından verilirken, ahilik geleneğince kuşak töreni yapıldı. Edremit'ten gelen semazen gurubunun gösterileride törenlere renk kattı. Okul Müdürü Adnan Çakır, konuşmasında 87 öğrenciyi mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, törene katılanlara teşekkür etti. Öğrencilerden iyi bir iş ve iyi bir eş seçmelerini isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhan Levent, "İyi bir iş seçilmemesi halinde ömür boyu ayaklarınız geri gider. İyi bir eş seçilmemesi halinde de eve giderken ayaklarınız hep geri gedecektir. Yediklerinizi içtiklerinizi sosyal medyada paylaşmayın. Mezuniyetiniz kutlu olun. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" dedi.

        (FT)

        08.06.2017 14:43:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler