Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BENGİ'de yarışan öğretmenler ödüllendirildi

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Tokmak

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) projesi kapsamında "Söz ve Beste", "Sloganlı Afiş" ve "Kısa Film" yarışmalarında derece alan öğretmenler ödüllendirildi.

        Balıkesir Valiliği'nin öncülüğünde başlatılan BENGİ projesi kapsamında öğretmenler yarıştı. "Söz ve Beste", "Sloganlı Afiş" ve "Kısa Film" yarışmalarında dereceye giren öğretmenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törende konuşma yapan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, BENGİ projesinin her geçen gün büyüyerek devam eden bir proje olduğunu belirterek, "BENGİ bizim artık sevdamız. İstedik ki bu sevdamızın 'Söz ve Beste', 'Sloganlı Afiş' ve 'Kısa Film'i olsun. Öğretmenlerimiz arasında ve şehrimizde daha da tanınmasına vesile olsun. Bu amaçla yola çıkarken bize destek olan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Altıeylül Belediyesinin kıymetli yetkililerine teşekkür ediyorum. Yarışmaya ben de varım diyerek katılan değerli öğretmenlerimize de şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

        BENGİ projesinin Balıkesir'de sadece eğitim kurumlarını değil bütün kurumları heyecanlandırdığını dile getiren Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise, "Biz de Altıeylül Belediyesi olarak bu projenin içinde kendimizi aktif olarak bulduk. Ne kadar destek olabilirsek o kadar kendimizi bahtiyar hissediyoruz. Çünkü öğrenciler bizim geleceğimiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın koyduğu 2053-2071 hedeflerine bu gençlerimiz sayesinde ulaşacağız. Atatürk'ün koymuş olduğu muasır medeniyetler seviyesine bu gençlerimiz sayesinde inşallah kavuşacağız. BENGİ Balıkesir'imizle özdeşleşti. Tabi bu projenin en önemli ayaklarından biri öğretmenler. Öğretmenler, bu işe inanmazsa, derinlemesine özümsemezse ve iliklerine kadar hissetmezse başarıyı yakalamak mümkün değil. Onun için eğitimcilerimiz bu projenin tam özüne dahil oluyorlar. Bu yarışmalara katılarak da projeye ciddi katkı sağladılar. Başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm eğitim camiamıza, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise yaptığı konuşmada, "İnsan, hayatında onure edildiği anları kolay kolay unutmaz. Yüzlerce öğretmen arkadaşımız katılım gösterdi. Jürimiz en güzelini değerlendirdi. Tüm katılımcılara huzurunuzda teşekkür ediyorum. BENGİ Projesi ile bu şehirde eğitimin konuşulur hale gelmesi için bir gayret içindeyiz. Hep birlikte başta Milli Eğitim teşkilatı ve diğer kurum ve kuruluşlarla geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın, gençlerimizin iyi değerlerle, insanı değerlerle yetişmesi, hoş görüyle yetişmesi, vatan sevgisiyle yetişmesi gibi birçok değeri içinde barındıran ve başarıyı hedefleyen ve benim açımdan da bunlarla birlikte şehre faydalı olacağını düşündüğümüz okuma alışkanlığının artacağını bekliyoruz, bu yolda da ilerliyoruz. Buna da inancımız tam. Şehrin her noktasında Marmara'dan Savaştepe'ye Dursunbey'den Ayvalık'a kadar eğitim konuşulur hale gelmeye başladı. Önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda Altıeylül Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyelerimizin de yakın ilgisini bu arada göz ardı edemeyiz.Tüm kurum ve kuruluşları kendi ellerinden gelen imkanlarla bu gönül birlikteliğine katkı sunuyorlar. Önümüzdeki yılın daha güzel olacağını bu alanda daha çok çalışmalar yapıp, daha farklı örnekler oluşturup, bu güzel çalışmaların örnek alınarak tüm okullarımızda hayat bulacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        Konuşmalar sonrası ödül törenine geçildi. "Kısa Film" dalında Bandırma Şehit Öğretmen Mustafa Boz Özel Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Harun Sağlam birinci olurken, "Sloganlı Afiş" dalında Sındırgı Yağcıbedir Ortaokulu öğretmeni Esra Bülte ve "Söz ve beste" dalında ise Kepsut Oktay Koçman Ortaokulu öğretmeni Cihangir İncemen birinci oldu.

        Balıkesir Yeni Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen ödül törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fahri Acar, daire amirleri, eğitim yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

        (HT-TS)

        08.06.2017 14:55:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler