Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırıkhan ve Hassa'da damızlık koç dağıtımı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Adem Karagöz

        HATAY (İHA) - Hatay'ın Hassa ve Kırıkhan ilçelerinde "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi" kapsamında damızlık ivesi koç dağıtımı yapıldı.

        Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Andiç yaptığı açıklamada, "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi kapsamında Hassa ve Kırıkhan ilçelerinde 10 yetiştiriciye Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nden temin edilen 80 adet ivesi ırkı damızlık koç dağıttıklarını, projenin yüzde 75'inin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yüzde 25'inin ise üretici katkısı olmak üzere toplamda 116 bin liraya gerçekleştiğini söyledi.

        Andiç, 2013 yılından beri Hatay'da bakanlık destekli olarak uygulanmakta olan bu proje ile küçükbaş hayvancılık işletmelerinde akrabalı yetiştirmeden kaynaklanan olumsuzlukların giderilerek verimliliğin arttırılması amacıyla yetiştiricilerin elinde bulunan koyun sürülerine, yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımı ile kan değişiminin sağlanarak verim kalitesinin artırıldığını ve daha sağlıklı sürüler elde edilmeye çalışıldığını ifade etti.

        (ADM-Y)

        08.06.2017 15:04:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler