Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir, görüntü kirliliği oluşturan trafoları giydirdi

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte görüntü kirliliği oluşturan kurumlara ait trafoları, Tarsus evlerini sembolize eden figürlerle giydirerek estetik bir görünüme kavuşturdu.

        Hayata geçirdiği Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi ile kent merkezini tarihi dokusuna zarar vermeden yeni bir görüntüye kavuşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kurum trafolarında yaptığı düzenlemeler ile oluşan görüntü kirliliğine son veriyor. Kent merkezindeki yaklaşık 200 adet kurum trafosunda tarihi Tarsus evlerini andıran giydirmeler yapan ekiplerin çalışmaları ile bakımları ve yenilemeleri yapılmayan trafoların oluşturduğu görüntü kirliliği, yerini modern ve temiz bir görüntüye bıraktı.

        Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı marangozhane bölümünde imal edilen ve tarihi Tarsus evlerinin görünümüne sahip olan trafo giydirmeleri, Mersinliler tarafından da beğeniyle karşılandı. Yapılan uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, hem kırık ve bakımsız olan kurum trafolarının oluşturduğu tehlikenin önüne geçildiğini hem de kent merkezine yakışır bir görüntünün oluşturulduğunu ifade ettiler.

        (KYM-Y)

        08.06.2017 15:10:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler