Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Yılmaz: "Raylı sistem 14 ay içinde üniversiteye çıkacak"

        (Fotoğraflı)

        Şahin Binici

        SAMSUN (İHA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "14-15 ay içerisinde yani 2018'in Eylül, Ekim ayı gibi raylı sistem üniversiteye kadar çıkacak hale gelecek" dedi.

        Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, 2017 yılı Haziran ayı 11. birleşiminin 1. oturumuna ait gündem toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında, toplam 63 gündem maddesi oylanarak komisyonlara havale edildi.

        Toplantının ardından konuşan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistem ve Samsun'da düzenlenecek olan olimpiyatlar hakkında bilgi verdi.

        Yılmaz, "Bu 18 Temmuz'da yapılacak olan olimpiyatları şunun için önemsiyoruz. Olimpiyatın bütün sportif faaliyetleri ilimizin merkezinde olmayacak. Bildiğim kadarıyla Kavak, Bafra, Çarşamba ve 19 Mayıs ilçelerimizde birçok etkinlik olacak. Samsun merkezinde atletizm, golf, masa tenisi, yüzme ve futbol etkinlikleri olacak. Dolayısıyla diğer ilçelerimizi de saydım. Çünkü bu ilçelerimize de kafileler gelecek. Biz burada ev sahipliği yapacağız. Bu ev sahipliği esnasında şehirciliğimiz, şehrimizin temizliği, estetik görüntüler ve misafirperverliğimizle ilgili büyük oranda şehrimizin tanıtımına katkı sağlayacaktır. Bu konudaki hassasiyeti buradan tekrar hatırlatmak istedim. 15-30 Temmuz arasındaki süre önemli boyutta şehrimizin tanıtımına katkı verecek. Olumlu izlenimlerle buradan ayrılmalarına imkan sağlayacağımız bir fırsat önümüze geliyor. Bunu çok iyi değerlendirmemizi sizden rica ediyorum" diye konuştu.

        Raylı sistemin üniversiteye çıkarılması hakkında da bilgi veren Yılmaz, "Raylı sistemin üniversiteye kadar çıkmasını sağlayacak yaklaşık 7 kilometrelik ilave, üniversite altından üniversitenin yurtlarına kadar çıkacak raylı sistemin ihalesini yaptık. 100 milyon TL'lik bir ihale bu. Bu ihaleyi alan müteahhit önümüzdeki birkaç gün içerisinde işe başlayacak. Muhtemelen 14-15 ay içerisinde yani 2018'in Eylül, Ekim ayı gibi raylı sistem üniversiteye kadar çıkacak hale gelecek" şeklinde konuştu.

        (ŞB-SLH-Y)

        08.06.2017 15:58:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler