Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Altın Çağda Bilim Sergisi"ne yoğun ziyaretçi ilgisi

        (Fotoğraflı)

        Bekir Koca

        TRABZON (İHA) - Forum Trabzon'da açılan 'Altın Çağda Bilim Sergisi'ne ziyaretçi ilgisi sürüyor. 3 Haziran'da resmi açılışı yapılan sergiyi şu ana kadar yaklaşık 2 bin 600 kişi ziyaret etti.

        Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 'Altın Çağda Bilim Sergisi'ni ziyaret ederek sergiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Genç, modern bilimlerin temellerini Türk-İslam bilginlerinin attığını göstermek için bu sergiyi düzenlediklerini belirterek "Çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak ve düşünsel yeteneklerini açığa çıkarabilmek adına bu sergi ile çocuklarımızın ufuklarını açmak istedik. Bilgiye en hızlı ulaşanının kazanan olduğu bu çağda, bilgiyi çocuklarımıza bu platform ile buluşturmak bizleri de mutlu etti. Eminim ki hiçbirimiz modern bilimin şu alanda bulunan eserlerle temellerinin atıldığının farkında ve bilincinde değiliz. Maalesef bugüne kadar bize yapılan öğretide bilimin Batı'da olduğu doğduğunu ve bizim topraklarımızı da oradan ithal edildiğini belirttiler. Oysaki Batı'da ki bilimin temelini bu alandaki İslam Bilginlerinin attığı bir gerçektir" dedi.

        Sergiyi 5 günde 2 bin 583 kişinin gezdiğini belirten başkan Genç, "Bu çalışmanın çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bugün serginin 5. günü ve 2 bin 583 ziyaretçi geldi. Bu rakam afaki bir rakam değildir, toplam verileri aldık. Asıl hitap ettiğimiz kitle öğrencilerimiz ve gençlerimiz ne mutlu bize ki şehrimize böyle bir etkinlik kazandırdık. Bu şehrin çocuklarından devletimiz ve milletimiz adına ümitvarız. Bu farkındalığın oluşumu için tüm katkı sağlayanlara çok teşekkür ediyorum. Bu konsept Türkiye'de ikinci kez Trabzon'da yapılıyor. İlk kez İstanbul'da yapıldı. Şu ana kadar 35 ülkede yapıldı. Uluslararası bir platformdur bu. Dünyada 35 ülkede 7 milyon ziyaretçi kitlesine ulaştı. İstiyoruz ki Hazerfen'in nasıl uçtuğunu, Mimar Sinan'ın o kubbeleri nasıl inşa ettiğini, ışığın yansımasını büyüklerimizin ortaya çıkardığını çocuklarımız görsünler. O şuurla beraber yetişsinler. Çocukların sadece kitaplardan değil de bunları görerek öğrenmesini istiyoruz. Şehrimize hayırlı olsun diyorum. Sergimiz 1 Ekim'e kadar açık kalacak ve tamamen ücretsizdir" diye konuştu.

        (BK-ÖS-Y)

        08.06.2017 15:58:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler