Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Yavuz'dan LYS genelgesi

        (Fotoğraflı)

        Nejdet Armağan

        MUŞ (İHA) - Muş Valisi Seddar Yavuz, 10-11 ve 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) öncesi genelge yayımladı.

        Türkiye Cumhuriyetinin geleceği olan gençlerin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği ve gelecekleri bakımından önem taşıyan LYS'nin 10-11/17-18 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacağını hatırlatan Vali Yavuz, LYS'nin sakin, güvenli bir ortamda yapılması ve gençlerin hedefledikleri sonuçları almalarına esas olmak üzere bazı tedbirler alındığını belirtti. Sınav günü, sınavların başlangıcından bitiş saatine kadar olan süre içerisinde otoların klakson çalmaları, her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapılması, düğün, asker uğurlama gibi konvoyların oluşturulması, bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri her türlü gürültünün yapılmasının il merkezinde sınav merkezi olarak kullanılan okulların yakınında yasaklandığını ifade eden Yavuz, "Sınavların yapıldığı okullar ve kamu binaları bahçelerine ve çevrelerine sınav günü hiçbir vasıta park ettirilmeyecektir. Belediye başkanlığınca sınav merkezlerine gidecek güzergâhlarda toplu taşıma seferleri aksaksızca sürdürülecektir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sınav yerlerinin hazırlanması ve sağlık tedbirleri önceden planlanacaktır. Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) katılacak olan öğrencilerden kimlik cüzdanını kaybeden veya unutan öğrencilerin mağdur olmamaları için 10-11 Haziran/17-18 Haziran 2017 tarihlerinde Muş Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü hizmet vermek üzere açık tutulacaktır. 10-11 /17-18 Haziran 2017 tarihlerinde sınavların yapılacağı mahaller ve çevrelerinde emniyet-tertip ve tedbirleri polis ve jandarma tarafından önceden planlanacaktır. Gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği ve gelecekleri bakımından da önem taşıyan bu sınavlar nedeniyle her kademedeki personelin ve vatandaşlarımızın sevgili öğrencilerimize sakin ve güvenli sınav ortamlarının oluşturulması bakımından hassasiyet göstermelerini ve gerekli tedbirlerin alınmasını önemle rica ederim" dedi.

        (NA-MSA-Y)

        08.06.2017 17:30:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler