Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Refahiye'de vatandaşlar iftarda buluştu

        (Fotoğraflı)

        Abdullah Aslan

        ERZİNCAN (İHA) - Erzincan Valiliği tarafından Erzincan'ın Refahiye ilçesinde iftar programı düzenlendi. Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Eşi Hatice Arslantaş'ın öncülüğünde yapılan iftar programına protokol eşleri ve ilçe halkı katıldı.

        Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Eşi Hatice Arslantaş ile birlikte Erzincan Vali Yardımcısı İlçe Kaymakam Vekili Hatice Bayar Özdemir, ilçe Belediye Başkanı Cevdet Çinar, İl ve ilçe protokol mensupları ile İlçe halkı Refahiye Çok Programlı Anadolu Lisesi Spor Salonunda iftar sofrasında bir araya geldiler.

        Birlik ve beraberliğe, iftar sofralarının önemine değinen Erzincan Valisi Ali Arslantaş, herkesin Ramazan ayını tebrik etti.

        Ramazan ayının, rahmet merhamet ve bereket olduğunu söyleyen Vali Ali Arslantaş, "Böyle mübarek bir Ramazan akşamında sizlerle bir arada olmanın memnuniyeti içerisindeyim. Yüce dinimiz İslam'ın birlik ve beraberliğe verdiği önemi anlamak ve bu doğrultuda yaşamak bizim için vazgeçilmez bir olgudur. Çeşitli vesileler ile farklı zamanlarda, farklı mekanlarda sık sık bir araya geliyoruz. 5.000 yıllık bir geçmişe sahip Erzincan ilimizin her kültürden insanı kucaklayan sevgi ikliminde bir ve beraber olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu kucaklaşmalar sayesindedir ki kederde ve sevinçte her duyguyu paylaşmak bizleri asırlardır süregelen hoşgörü medeniyetinin birer paydaşı yapmaktadır.

        İlimizin en büyük alamet-i farikası olan farklı mezhep ve kültür mensuplarının barış ve huzur içerisinde birlikte yaşaması, dünyanın birçok ülkesinde gıpta ile bakılan bir özellik olmasının yanında gözyaşının eksik olmadığı yüzyılımızın talihsiz süreci içerisinde bir sükunet havzası niteliğindedir. Bu müstesna güzelliğin yaşatılması ve gelecek nesillere daha da arttırılarak aktarılması en önemli görev olarak karşımızda durmaktadır.

        Dini ve Milli günlerimiz, millet olarak birlik ve beraberliğimizi daha içten hissettiğimiz, mutluluklarımızı paylaştığımız özel günlerimizdir. Bizleri milletçe sevgi ve saygı bağları ile birleştiren, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olan, bu güzel Ramazan akşamında köklü bir anlayışın, binlerce yıllık bir geleneğin bir başka halkasını yaşıyoruz.

        Bizden öncekilerin ilimizde inşa ettiği, sizlerin de dört elle sarıldığı hoşgörü kültürü toplumsal barışın sağlanmasında, ilişkilerin düzeltilmesinde veya farklı inanç gruplarının birbirlerine karşı saygılı olmalarında sağladığı faydalar tartışılamaz. Geçmişte ve günümüzde zaman zaman bu birlikte yaşama kültürünü zaafa uğratmak adına bazı girişimler olmuştur. Ancak hepimizin ortaya koyduğu sağduyu, bu girişimleri sonuçsuz bırakmış ve art niyetli insanların amaçlarını akamete uğratmıştır. Bundan sonra da İlimizin, Ülkemizin iç huzur ve barışını tesis etmek, bu konuda özen göstermek konusunda hepimiz bilinçli olmaya özen göstermeliyiz." diye konuştu.

        (AA-

        08.06.2017 19:22:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler