Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşir Derneğinden Türk ve Suriyeli ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği

        (Fotoğraflı)

        Ecevit Cemiloğlu

        HATAY (İHA) - Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Beşir Derneği ile Reyhanlı Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi Türk ve Suriyeli 5 bin kişiye iftarlık dağıtımı yapılıyor.

        Reyhanlı Belediye binası önündeki alana gelen Beşir Derneği'ne ait mobil aşevinden günlük iftarlık çıkarılması ile ilgili bilgi veren dernek genel müdürü Fatih Sarıyar, Ramazan ayında mobil aşevinden 5 bin kişiye sıcak yemek üretip Suriyeli ve diğer ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarını söyledi. Genel Müdür Sarıyar, ayrıca derneğe ait fırında ürettikleri ekmeklerle beraber ailelere kişi başına yetecek kadar sıcak yemek verdiklerini belirtti. Sarıyar, "Kişi başına yeteri kadar yemek veriyoruz. Her gün saat 18.00'de Reyhanlı'da yaşayan ihtiyaç sahipleri buradan gelip yemeklerini alıyorlar ve iftarlarını gönül rahatlığı ile yapabiliyorlar. Buradaki çalışma Beşir Derneği ile Reyhanlı Belediyesinin katkılarıyla yapılan bir çalışmadır. Her gün 5 bin kişilik yemek çıkartarak insanların ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Devletimiz, STK'larımızla, 6 yıl boyunca Suriyeli misafirlerimize bu hizmetleri aralıksız olarak devam ettiriyoruz. Ramazanı en iyi şekilde değerlendirmek Ramazanda insanların iftar sofralarını neşelendirmek bereketlendirmek için buradayız. Katkılarından dolayı bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Dernek olarak sadece Reyhanlı'da değil Türkiye'mizin diğer noktalarında ihtiyaç sahiplerine hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

        (ECV-ÖZ-Y)

        08.06.2017 21:19:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler