Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çevre Şenliğinde atık ilaçların zararları anlatıldı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Çevre Haftası kapsamında düzenlenen Çevre Şenliğine katılan Çevreci Eczacılar Kooperatifi ÇEKOOP Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Seval Ünlüerler, etkinliğe katılan vatandaşlara atık ilaçların çevreye verdiği zararları anlattı.

        Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Bornova Büyük Park içerisinde bir etkinlik düzenlendi. Kurdukları stantta ziyaretçilere çevreyi koruma, atık ilaçların zararları konularında bilgi verdiklerini belirten ÇEKOOP Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Seval Ünlüerler, atık ilaçların zararlarını anlattı. Atık ilaçların toplanması ile ilgili bir çalışma başlattıklarını ifade eden Ünlüerler, şöyle devam etti:

        "Bizi ziyaret edenlere çevre bilincinin kazandırılması amacıyla önemli bilgiler aktardık. Türkiye'nin ilk atık ilaç hareketini başlatan ÇEKOOP'un atık ilaç toplama ve imha etme çalışmaları hakkında da bilgilendirme yaptık. Atık ilaçlar imha edilmediği takdirde hem çevreye hem de insan sağlığına zarar veriyor. Toplumdaki her birey, yöneticiler bu konuya duyarlılık göstermeli. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için, atık ilaç yönetimini çok iyi yapmamız gerekiyor."

        Etkinlikte Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Zehra Talas stantları tek tek dolaştı. Etkinlik sonunda stant açan kurum ve kuruluşlara Bornova Belediyesi adına Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi verildi.

        (HG-Y)

        09.06.2017 10:00:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler