Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kulp'ta karneleri kaymakam dağıttı

        (Fotoğraflı)

        Muhsin Taş

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 2016-2017 eğitim öğretim döneminin son ders zilinin bugün çalmasıyla birlikte okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim gören öğrenciler, karne heyecanı yaşayarak, 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

        Sabahın erken saatlerinden itibaren okullara koşan öğrenciler, karne almak için birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Heyecanları gözlerinden okunan minik öğrencilere ise veliler eşlik ederek karne heyecanlarına ortak oldu. İlçede okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim öğretim gören toplam 9 bin 200 öğrenci karne aldı. Kulp'ta görev yapan 600 öğretmen ve idareci de öğrencilerle birlikte 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

        Kulp Anaokulu, Vali Nafiz Kayalı ilkokulu ve Kulp Anadolu İmam Hatip Lisesi Okulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde Kulp İlçe Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu öğrencilere iyi tatiller dileğinde bulunarak karnelerini kendi elleriyle verdi.

        Sınıflara girerek öğrencilere karne dağıtan Dülgeroğlu, öğrencilerden tatil süresince dinlenmelerini ve kitap okumalarını istedi. Dülgeroğlu, "İyi olan öğrencimiz, daha da iyi olmak için, kötü olan öğrencimiz de iyi olmak için çalışmalı ve tatili iyi değerlendirip bol bol kitap okumanız gerekir" dedi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya ise, öğrencilere tatili en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyerek, okullarda sergiledikleri güzel davranışları tatilde de sürdürmelerini istedi. Kaya, "Karne dönemiyle ilgili olarak anne-babaların üzerine düşen asıl vazifenin öğrenciyi korkutmak değil varsa problemin çözüm yollarının aranmasına yönelik çaba sarf etmesi gerekir" diye konuştu.

        Okullar 18 Eylül'de açılacak

        Öte yandan, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma günü yarıyıl sona erecek. Yarıyıl tatili 22 Ocak-2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek.

        (MT-MP-Y)

        09.06.2017 13:06:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler