Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhane'de öğrenciler karne aldı

        - 19 bin 767 öğrenci için 3 ay sürecek yaz tatili başladı

        (Fotoğraflı)

        Recep Ergin

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane'de il genelinde ki 175 okul ve kurumda eğitim gören 19 bin 767 öğrenci karnelerini alarak 3 ay sürecek olan yaz tatiline başladı.

        Işıl Sema Doğan İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan'la birlikte çocuklara karnelerini ve hediyelerini verdi.

        Öğrencilere 3 ay sürecek olan tatil boyunca bol bol oyun oynamalarını tavsiye eden Vali Memiş, "Sizler bu ülkenin geleceğisiniz" diyerek çocuklardan tatilin tadını çıkarmalarını, bol bol kitap okumalarını telkininde bulundu.

        Belediye Başkanı Ercan Çimen'in "Satranç masalı" adlı kitap ve satranç setini hediye olarak dağıttığı törende birinci sınıf, ana sınıfı ve 4.sınıf öğrencilerine karneleri protokol üyeleri tarafından verildi.

        Öğrencilerle renkli diyalogların kurulduğu törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Memiş, 2016-2017 eğitim-öğretim yılını herhangi bir sorun yaşanmadan sağlıklı bir şekilde tamamladıklarını söyledi.

        Eğitim-öğretim açısından çok iyi bir sezon geçirdiklerini dile getiren Vali Memiş, "Özellikle TEOG'da öğrencilerimizin gözle görülür bir başarısı var. 12 öğrencimiz 120 sorunun 120'sini de doğru cevaplandırdı. Onun ötesinde de Türkiye ortalamasının 7-8 fazlasını yaptık. Milli Eğitim Bakanlığının dikkatini çekecek kadar da başarımız var. Bu başarının yakalanmasında emeği geçen il yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Başta İl Milli Eğitim Müdürümüzü, ekibini, okul müdürlerimizi ve vefakar, cefakar öğretmen arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Eğitime katkı veren kaymakamlarımızı, tüm belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. Okullarımızın bahçelerinde, park alanlarında yaptıkları sağlıklı düzenlemelerden dolayı belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

        Başarıyı daha da artırarak yürütmeyi hedeflediklerini kaydeden Vali Memiş, "Kodlama projemizi hayata geçirdik. Tüketen değil üreten bir nesil yetiştirmeye gayret ediyoruz. Milli, manevi değerlerine hakim, milli ve manevi değerlerine sahip, yerli ve milli çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Ama aynı zamanda modern çağı yakalamış, üreten, girişim çağına uygun nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Buna yönelik projelerimiz var. Hem okullarımızın fiziki mekanlarını iyileştirmek hem de kaliteyi artırmak en büyük hedefimizdir. Bize bütün yatırımlarda olduğu gibi bu fiziki mekanları sağlayan, bizleri destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza, kabinenin bütün üyelerine, Milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş'a da teşekkürü ayrıca bir borç bilirim" ifadelerini kullandı.

        (RE-ÖS-Y)

        09.06.2017 13:45:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler