Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güngören Belediyesi personeline ilk yardım eğitimi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - İş Sağlığı ve Güvenliği yasası gereğince Güngören Belediyesinde görevli personellere İstanbul 112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak ilk yardım eğitimi kursu verildi. İki gün süren eğitimler sonunda sınava giren personelden başarılı olanlara Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika verildi.

        İş Sağlığı ve Güvenliği yasası gereğince Güngören Belediyesi'nde görevli personellere İstanbul 112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak ilk yardım eğitimi kursu verildi. İki gün süren eğitimler sonunda sınava giren personelden başarılı olanlara Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika verildi.

        Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım eğitiminin, İSG yasaları gereği zorunlu olmasından dolayı Güngören Belediyesi bünyesinde çalışan işçi ve memur personel için her yıl ilk yardım eğitimi düzenlenmekte, eğitimler süresince temel ilk yardım uygulamaları, hasta, yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, yanık, sıcak çarpması, kırık, çıkık ve burkulma, zehirlenmeler, hayvan ısırmaları, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmaları, boğulmalarda ilk yardım ve hasta, yaralı taşıma teknikleri hakkında uygulamalı eğitim veriliyor.

        112 Acil Sağlık Hizmetleri Eğitmeni Dilek Ulupınar, meslek hayatında kazandığı tecrübeleri, ilk yardım bilgisi ile çalışanlara uygulamalı olarak aktardı. Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ilk yardım eğitimi ile ilgili şöyle konuştu: "İş Sağlığı ve Güvenliği Şefliği ile Sivil Savunma Şefliğimizin birlikte organize ettiği bu eğitimlerin amacı, ilk yardım müdahalelerinin hastaların ve kazazedelerin hayatta kalma şanslarını büyük oranda etkilediği bilincini canlı tutmak ve süreç içerisinde çalışanlarımızın tamamına ilk yardım bilgi ve becerisi kazandırmaktır."

        (HB-AŞ-Y)

        09.06.2017 13:54:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler