Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Korkuteli TEOG'de 14 Türkiye Birincisi çıkardı

        (Fotoğraflı)

        Adem Durmaz

        ANTALYA (İHA)- Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında 14 öğrenin Türkiye birinci olduğunu söyledi.

        Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız, TEOG sınavında ilkede 14 öğrencinin 120 sorunun tamamını doğru bildiğini söyledi. Korkuteli ilçesindeki 20 okuldan 717 öğrencinin TEOG sınavlarına katıldığını hatırlatan Yıldız, "TEOG sınavından ilçemizde 14 öğrencimiz 120 sorunun tamamına cevap verdi. Son yıllarda yapılan TEOG sınavlarında tüm soruları cevaplayan öğrencimiz bulunmuyordu. Bu sınavda 14 öğrencimizin tüm soruları cevaplaması ilçemizdeki eğitim kalitesinin daha da yükseldiğinin bir göstergesidir. Bu öğrencilerimizden Edanur Yaşa ve Süheyla Ece Can bir ve ikinci sınavda da tam yaptı. 2016-2017 eğitim öğretim yılı I. ve II. TEOG sınav sonuçlarına baktığımızda, il genelinde başarılı bir grafik sergilediğimiz görülmekte. TEOG sınavları arasında ilçe ortalamasında büyük bir artış olması ve I. ve II. TEOG sonuçlarına baktığımızda tüm okullarımız II. TEOG sınavında ortalama puanlarını yükseltmiş olması bunun bir örneğidir" dedi.

        İl geneline Korkuteli ilçesinde eğitim kalitesi ve başarının artmasında bir lokomotif görevi üstlendiğini ifade eden Yıldız, "Okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ve velilerimizin duyarlılığı neticesinde ilçemizin eğitim kalitesinin her geçen gün daha da artmaktadır. Eğitim öğretimdeki bu yükseliş grafiğinin gerçekleşmesinde, fedakarca çalışan meslektaşlarıma, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyorum."

        Yıldız, ayrıca, 1 yanlış olan 19 Öğrenci, 2 yanlışı olan 21 Öğrenci, 3 Yanlışı olan 19 Öğrenci, 4 Yanlışı olan 11 öğrenci, 5 yanlışı olan 11 öğrencinin olduğunu belirtti.

        İlçedeki okullardaki başarı olarak da, Alaaddin Ortaokulu 87.67 puan ile 1. Sırada yer alırken, Sülekler şehit Semih Aldemir Ortaokulu 78.92 puan ile 2., Datköy Ramazan Karabağır Ortaokulu 78.81 puan ile 3., İmrahor İstiklal Ortaokulu 78.25 puan ile 4., Yazır Fevziye Polat Ortaokulu 76.41 puan ile 5. Sırada yer aldı.

        (AD-Y)

        09.06.2017 14:37:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler