Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da TEOG birincileri ödüllendirildi

        (Fotoğraflı)

        Onur Durmuş

        AYDIN (İHA) - Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, her iki dönemde düzenlenen TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayan 7 öğrenci ödüllendirildi.

        Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, birinci ve ikinci dönem olmak üzere Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında (TEOG), her iki dönemde de bütün soruları doğru cevaplayan 7 öğrenciye ödül verdi.

        TEOG'da her iki sınavda da bütün soruları doğru cevaplayan Didim Valiler Ortaokulundan Erkut Sağlam, Efeler Dalama Ortaokulundan Selma Öztürk, İncirliova Özel Bahçeşehir Ortaokulundan Zerda Can, Ömürcan Gökgül, Ted Ege Koleji Özel Ortaokulundan Yağmur Elçi, Söke Kocagözoğlu Ortaokulundan İlke Ünlü, Söke Atatürk Ortaokulundan Yiğit Özden, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu'nun elinden ödüllerini aldılar.

        Çandıroğlu, başarılı öğrencileri tebrik ederek, bu başarıda emeği geçen yönetici ve velileri tebrik etti. Çandıroğlu TEOG'da ciddi anlamda bir başarı elde edildiğini belirterek, "2016-2017 öğretim yılının 1. ve 2.kanaat dönemlerinde bakanlığımız tarafından yapılan Türkiye geneli merkezi ortak sınavlarına 232 okulumuzdan 12775 öğrenci katılmıştır. Birinci dönemde yapılan ortak sınavlarda 17 öğrencimiz, ikinci dönemde yapılan ortak sınavlarda ise 226 öğrencimiz bütün sorulara doğru cevap vermişlerdir. Her iki sınavdan da 7 öğrencimiz bütün soruları doğru cevaplamıştır. Bu bizim için ciddi anlamda bir başarıdır, sonuçlar bize bunu gösteriyor. bunun yanında 119 soruya 337 çocuğumuz doğru cevap vermiş. 118 soruya 296 çocuğumuz doğru cevap vermiş. 117 soruya 315, 116'ya 246, 115'e 257 diye sıralanıyor. İmam Hatip okullarında da ciddi anlamda bir başarı söz konusu olurken, 6 tane çocuğumuz da bütün sorulara doğru cevap verdi. İnşallah bu başarılar aratarak devam edecek. Tabloya baktığımızda özel okullar kadar devlet okullarınında varlığını görüyoruz. Bu da bizim için sevindirici bir durum. Bütün okulların ister özel olsun ister devlet eşit şekilde başarıyı paylaştıklarını görüyoruz. Bütün bunlara baktığımız zaman işin altında öğretmenin, okul idarecilerimizin çalışmalarını görüyoruz. Biz dünyanın en süper İl Milli Eğitim Müdürü olsak bütün yapabildiğimiz öğretmenin sınıfta anlattığı ders kadardır. Bizim vazifemiz eğitime hizmet etmek. Bunu bize emenat edilen evlatlarımızın geleceği için yapıyoruz. Bunu yapmakta en büyük aracımız öğretmen arkadaşlarımız, idareci arkadaşlarımızdır. Bu başarının ileriye doğru daha güzel artarak devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

        (OD-MB-Y)

        09.06.2017 15:45:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler