Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İslahiye'de 5 bin 800 sığınmacı öğrenci karnelerini aldı

        (Fotoğraflı)

        Bekir Şentürk

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki çadır kentte eğitim gören 5 bin 800 sığınmacı öğrenci karne sevinci yaşadı.1 ve 2 nolu çadır kentlerde eğitim gören 2 bin 400 Suriyeli,2 bin 600 Iraklı öğrenci ve İlçe merkezindeki Umut Geçici Eğitim Merkezinde eğitim gören 800 öğrenci karnelerini aldı. 2016-2017 eğitim-öğretim yılının son gününde sığınmacı öğrenciler,çadır kentte düzenlenen törenle karnelerini Kaymakam Ramazan Yıldırım,Cumhuriyet Başsavcısı Melih Aladağ,AFAD,Kızılay ve kamp yetkililerinin elinden aldı.

        Kendi ülkelerindeki dil ve müfredata uygun eğitim verilen okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için Türkçe ve Arapça karne hazırlandı.

        Karnelerini alan Suriyeli çocuklar, en kısa zamanda ülkelerine dönmek ve bundan sonraki karne sevinçlerini ülkelerinde yaşamak istediklerini dile getirdi.Kaymakam Ramazan Yıldırım,çadır kentlerde ve ilçe merkezinde eğitim gören çocukların eğitim ve öğretimlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından düzenli olarak yapıldığını belirtti.

        (B.Ş)

        09.06.2017 16:48:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler