Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sincar'da referandum planı

        Akif Yaman

        BARTIN (İHA) - Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Irak'ta Eylül ayında yapılması planlanan referanduma ilişkin iddialarda bulundu.

        Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Başkanı ve Kerkük'ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan, IBKY'nin Irak'ta Eylül ayında yapılması planlanan referanduma tartışmalı bölgeler olan Kerkük, Hanekin, Şengal ve Mahmur bölgelerini de dahil etmeye çalıştığını açıkladı. Yavuzaslan, "Irak Bölgesel yönetimi tarafından yapılmak istenen sözde bağımsızlık rafandumuna Irak Anayasasına aykırı olarak tartışmalı bölgelerinde dahil edilmek isteniyor.Bu bölgeler içinde Şengal bölgesi ve Sincar'da var.Barzani ve Talabani kendi aralarında bir anlaşmayla DEAŞ sonrası alanda bir oldu bitti peşindeler" dedi.

        (AY-GY-Y)

        09.06.2017 17:08:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler