Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çorlu'da 4 ton atık pil toplandı

        (Fotoğraflı)

        Serdar Şahin

        TEKİRDAĞ (İHA) - Çorlu'da okullar arası yapılan atık pil toplama yarışmasında toplamda 3 bin 950 kilogram atık pil toplandığı kaydedildi.

        Çorlu'da bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulları arasında Doğanın Pili Bitmesin sloganıyla başlatılan ve büyük ilgi gören okullar arası atık pil toplama kampanyası sona erdi. Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) arasında yapılmış olan işbirliği protokolü gereğince düzenlenen atık pil toplama yarışması kapsamında ilçe sınırlarındaki okullardan 3 bin 950 kilogram atık pil toplandı. Toplanan atık pil miktarı ile Çorlu Belediyesi, Tekirdağ ve Trakya genelinde birinci oldu.

        Yarışmada dereceye giren ilk 10 okul ise, Furtuni Ve İsak Pinhas Ortaokulu, Alipaşa İlkokulu, Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu, Emlak Konut Ergene Vadisi İlkokulu, Ünilever-İş İlkokulu, Fevzi Çakmak İlkokulu, Yunus Emre İlkokulu, Şahinler Ortaokulu, Vali Şenol Engin İlkokulu, Çorlu Anaokulu oldu.

        Kampanyada dereceye giren okullara Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci ile Temizlik İşleri Müdürü Cahit Kurt tarafından ilk üç okula fotokopi makinesi, ve ilk on okula beşer adet futbol topu, beşer adet voleybol topu, beşer adet basketbol topundan oluşan spor seti hediyeleri takdim edildi. Ayrıca TAP Genel Sekreteri Neslihan Bahar Boyacılar tarafından ise 1. olan okula fotokopi makinesi, 2. olan okula spor seti, 3. olan okula satranç takımı hediyeleri takdim edildi.

        (SŞ-MEF-Y)

        09.06.2017 17:26:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler