Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Albayrak Gündeme Dair Halk Buluşması'na katıldı

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Keşan Yönetici İşadamları Derneği ve Keşan Belediye Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen Gündeme Dair Halk Buluşması'na katıldı.

        Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi Konferans ve Tiyatro Salonu'nda düzenlenen program, Keşan Yönetici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eler'in başkanlığında gerçekleşti.

        Programa CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ile davetliler katıldı.

        Ekonomi, çevre, tarım konularının ele alındığı toplantıda, çağdaş belediyecilik anlayışına dair görüşler ve örnekleri paylaşıldı. Açılış konuşmasını yapan Keşan Yönetici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eler, "Bugün tarihe not düşülecek bir toplantı gerçekleşeceğine inanıyorum" diyerek sözü CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak'a verdi. Öztrak, Türkiye ekonomisinin ve enflasyonunun genel bir değerlendirmesini yaptı. Genel değerlendirmenin ardından Öztrak, ülke ekonomisinin kötüye gittiğini, bu nedenle kamunun mali dengelerine dikkat edilmesinin önemli olduğunu ve ülkeler ile ilişkilerin onarılması gerektiğini vurguladı ve ekonomik durumu görsel sunum eşliğinde sayısal verilerle anlattı.

        Faik Öztrak'ın ardından konuşma yapan CHP Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Türkiye tarımına ve ekonomisine değinerek, tarım ülkesi ya da sanayi ülkesi olmanın yanında bir hukuk devleti olmanın her şeyden önemli olduğuna değindi. İşsizliğin her geçen gün arttığını belirten Gaytancıoğlu, çiftçilerin sorunlarını da irdeledi.

        Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da konuşmasında, "30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerle beraber Tekirdağ Büyükşehir oldu. Tekirdağ'ın 257 köyü mahalle oldu. Tekirdağ'ın 23 tane beldesi lağvedildi. Vatandaş birdenbire kendini boşlukta buldu. 23 tane belde belediyesi kurulurken, halka referandumla "Belediye olmak istiyor musun?" diye soruldu. Ama bu belediyeler bir gecede çıkarılan kanunla kaldırıldı. Hem köyden mahalleye dönen, hem de beldeden mahalleye dönen bölgelerdeki halkın ciddi talepleriyle karşılaştık. Ergene ve Kapaklı ilçelerinin kurulmasıyla toplam ilçe sayımız 11 oldu. İlimizin 6313 kilometrekare arazisi var. Adrese dayalı nüfus sistemine göre 972 bini aşan nüfusu var. Seneye Tekirdağ nüfusu 1 milyonu aşan şehirler arasına girecek. Her sene Tekirdağ'ın nüfusu, Hayrabolu nüfusu kadar artıyor. Tekirdağ'da her yıl ekstradan 5 bin öğrencilik dersliğe ihtiyaç var. 11 İlçeye 11 Okul Projemizi hayata geçirdik ve 8 tanesini teslim ettik. Okullarımızın adını Mustafa Kemal Atatürk ve İnönü koyduk. 30 büyükşehir arasında altyapısı çözülmemiş tek il Tekirdağ'dı. Onu da büyük ölçüde çözdük" dedi.

        Konuşmaların ardından toplantı soruların yanıtlanmasının ardından son buldu.

        (YG-MEF-Y)

        09.06.2017 18:10:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler