Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sakin Kent'te Jandarma'dan 'Kemer' denetimi

        - Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri, İçişleri Bakanlığı Trafik Eylem Planı kapsamında Muğla'nın 'Sakin Kent' unvanlı Akyaka mahallesinde gün boyu emniyet kemeri uygulaması yaptı.

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - İçişleri Bakanlığının Trafik Eylem Planı çerçevesinde Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri, Muğla'nın Sakin Kent Unanlı Ula İlçesine bağlı Akyaka mahallesinde 'Emniyet Kemeri' uygulaması gerçekleştirdi. Gün boyu devam eden uygulamada 180'e yakın araç denetlenirken 120 araca kurallara uymadıkları için cezai işlem uygulandı.

        'Emniyet Kemeri' uygulamasının amacının trafik kazalarının önlenmesi, kaza sonucu meydana gelen ölüm ve yaralanmalarının azaltılması, sürücülerin ve yolcuların trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyelere çıkarılması olduğu açıklandı. Denetimlerde trafik ekipleri araçların evraklarını incelerken, denetimlerde eksik evrak tespit edilen ve emniyet kemeri takmayan sürücülere cezai işlem uygulandı Jandarma trafik ekipleri denetimlerde yolcu taşıyan midibüs sürücülerine de uyarıda bulunurken, yolcuları emniyet kemeri takmaları konusunda ikazda bulundular.

        Jandarma Trafik Timleri tarafından tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak gerçekleşti. Dünya sağlık örgütünün 2015 Yol Güvenliği Küresel Durum Raporunda emniyet kemerinin kullanımının, Trafik Kazalarında ölüm riskini, sürücü ve ön koltukta oturan yolcular için % 50, arka koltukta oturanlar için ise % 75 oranında azalttığı, ülkemizde otobüslerin karıştığı kazalarında büyük çoğunluğunun da yolcuların araç içinde savrulması neticesinde meydana geldiği açıklandı.

        (BT)

        09.06.2017 19:03:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler