Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bafra'da 600 yıllık gelenek

        - 'Sele Sepet Top Kandil Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Şükrü Uluçay

        SAMSUN (İHA) - Samsun'un Bafra İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 'Sele Sepet Top Kandil Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu.

        Samsun'un Bafra ilçesinde geleneksel olarak Ramazan ayında yapılan 'Sele Sepet Top Kandil Şenliği' ilçeye renk kattı. Bafra'da 6 asırdan bu yana Ramazan ayının 14'nü 15'ine bağlayan gece düzenlenen 'Sele-Sepet Top Kandil Şenlikleri' coşkuyla kutlandı. Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikte, programa katılan çocuklara, top kandil dağıtıldı. Çocuklar ellerinde kandillerle mahallelerinde, ev ziyaretleri yaparak vatandaşları şenliğe davet etti. Gece Gençlik Merkezinde devan eden programda çocuklar doyasıya eğlendi.

        Geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan 'Sele Sepet Şenlikleri'nin Bafra kültürünün en önemli unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bu yıl Baframızın en önemli kültür değerinin aslına uygun hale getirilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte okullarda çalışmalar yaptık. Ellerinde fenerler, dillerinde maniler ile şenliklerin öznesi sevgili çocuklarımızdır. Bununla birlikte büyükler de çocukları sevindirenlerdir. Bu şenliğin amacı çocuklar, gençler, büyükler olmak üzere kadın erkek, herkesi bir araya getirmektir. Bir sevgi, saygı dayanışma, iklimi oluşturmakta, komşuluk ilişkilerini güçlendirmektedir" dedi.

        AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ise yaptığı konuşmada gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi.

        Gençlik Merkezinde düzenlenen şenlikte, çocukların söyledikleri maniler, Hacivat-Karagöz ve kukla gösterileri, animasyonlar, çeşitli eğlenceler gece geç saatlere kadar devam etti.

        Programa ayrıca, Kaymakam Ali Fuat Türkel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, İlçe Emniyet Müdür Vekili Bünyamin Temür, AK Parti İlçe Başkanı Tunçay Yurduseven, iş adamı Kaya Aşçı,vatandaşlar çocuklar katıldı.

        (ŞU-SLH-Y)

        10.06.2017 02:50:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler