Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çadırkente karne heyecanı

        (Fotoğraflı)

        Enver Zencirci

        ŞANLIURFA (İHA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar da karnelerini aldı.

        Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet yürüten AFAD Viranşehir Konaklama Tesislerinde eğitim gören Suriyeli öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Suriyeli öğrencilerin karne heyecanına Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş ve Çadırkent Kamp Müdürü Zeki Kaya ortak oldu.

        Viranşehir Çadırkentte okulları tek tek ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında Kamp Müdürü Zeki Kaya'dan bilgi aldı. Suriyeli öğrencilere karnelerini veren Ateş, öğrencilerle Türkçe diyalog kurdu. Öğrencilerin Türkçe'yi güzel bir şekilde konuşmalarından dolayı memnuniyetini dile getiren Ateş, emeği geçen herkese teşekkür etti.

        Karne töreni sonunda bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, "Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin çocukları ile karne heyecanına ortak olmanın sevincini yaşıyoruz. Suriyeli misafir öğrencilere en üst seviyede eğitim görmeleri için hükumetimiz gereken desteği veriyor. Burada eğitim gören öğrenciler okullarını ve öğretmenlerini çok seviyor. Geleceğe dair umutları ve hayalleri var. Kimi doktor kimi öğretmen olmak istiyor" dedi.

        Kamp Müdürü Zeki Kaya Suriyeli öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığın müfredatına uygun eğitim verildiğini kaydetti.

        Suriyeli öğrencilerin tören sonunda seslendirdiği Türkçe şiir ve şarkılar heyetin büyük beğenisini kazandı.

        (EZ-OE-Y)

        10.06.2017 09:27:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler