Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehit yakınları iftarda buluştu

        ANKARA (İHA) - Keçiören Belediyesi, vatan ve bayrak için şehadet şerbeti içen şehitlerin yakınlarını Estergon Türk Kültür Merkezinde düzenlediği iftar yemeğinde bir araya getirdi.

        Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan'ın da katıldığı iftar yemeği Keçiören Müftüsü İhsan İlhan'ın Kuran Tilaveti ile başladı.

        15 Temmuz şehitlerinin yakınları da olmak üzere 500 şehit yakınının katıldığı iftarda "Şehitlerin ruhaniyetleri de aramızda" diyerek konuşmasına başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Keçiören Türkiye'nin en fazla şehit veren ve en fazla gaziye sahip ilçesi. Şehitlerimiz ve gazilerimizle gurur duyuyoruz. Şehitlik öyle bir mertebedir ki her Türk genci, her Müslüman o mertebeye erişmek için dua eder ama şehitlik herkese nasip olmaz. Bu vatanı vatan yapan şühedaya minnettarız." dedi.

        "15 Temmuz darbe kalkışmasını yapanlar en ağır cezayı alacaklar"

        Ülkenin kuruluşundan bu yana verilen tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade eden Başkan Ak sözlerini şöyle sürdürdü:

        "15 Temmuz kalkışmasında da şehit olan kardeşlerimiz oldu. Çoğunluğu sivil olan o kardeşlerimizin içinde 17 yaşındaki Uhud Kadir Işık da 57 yaşındaki Osman Arslan da var. O gün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıkan herkese, gazilerimize ve şehitlerimize minnettarız. Sincan'da görülen FETÖ Çatı Davasının duruşmalarına katılıyor, o hainlerin gözlerinde korkuyu ve ihanetlerinin zilletini görüyorum. Hiç şüpheniz olmasın ki onlar en ağır cezayı alacaklar. Bu mücadeledeki kararlılığımız sonuna kadar devam edecek."

        "Vatan kutsaldır"

        Kardeş kavgası çıkartmak isteyenlere karşı uyanık olunması gerektiğini de vurgulayan Ak, "Asla bölünmeyeceğiz. Her birimiz bu vatan için şehit adayıyız. Vatan kutsaldır, vatan namustur. Terörle mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın başarılı çalışmalarıyla son hız devam ediyor. Bu topraklar dünyanın en pahalı topraklarıdır çünkü bedeli kanla ödenmiştir. Milli şuur şahlandığında istilaya, işgale, bölünmeye asla izin vermeyeceğimizi gördük. Birliğimizi asla bozmayalım. Hep birlikte büyük Türkiye olacağız" ifadelerini kullandı.

        Başkan Ak ayrıca gaziler için de ayrı bir iftar yemeği düzenleyeceklerini söyledi.

        Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut ise "Onlar şehit olana kadar sizlerin ağabeyleri, kardeşleri, babaları ve çocuklarıydı ama şehit olduktan sonra tüm millete mal oldular, tüm milletin evladı oldular." dedi.

        Şehitler için dua edilen iftarda şehit yakını Selahattin Canpolat da iç ve dış düşmanlara karşı vatan mücadelesinin süreceğini ifade etti.

        (BC-HA-Y)

        10.06.2017 09:54:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler