Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu cadde, Çayırova trafiğini rahatlatacak

        (Fotoğraflı)

        Üzeyir Mete Güneş

        KOCAELİ (İHA) - Çayırova'da ağır tonajlı araçların kullandığı Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'ndeki yol çalışmaları sürüyor.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çayırova Şekerpınar'da yer alan Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nde genişletme çalışmaları devam ediyor. Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'ni 2 çarpı 2 duble yol haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Çayırova'da önemli derecede trafik yükünü taşıyan cadde tamamlanarak duble yol haline gelmesinin ardından trafiğe açılacak.

        Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'ndeki yoldaki çalışmalar tamamlanınca özellikle ağır tonajlı araçlara rahatlık sağlayacak. Çalışma kapsamında kuzey anayol ve güney yan yol terasman kazısına devam ediliyor. Güney yan yol alt temel ve pmt tabakaları serim uygulaması sürüyor. Kuzey yan yolun belli bölümlerinde binder asfaltı serimi tamamlandı.

        Çayırova Şekerpınar Bağlantı yolu ile yeni yapılan TOSB otoyol kavşağı arasında kalan cadde, yaklaşık 50 metrelik imar yoluna sahip olmasına rağmen mevcut durumda bir gidiş-bir geliş olarak çalışıyordu. Proje kapsamında anayol 2,2 km iki gidiş-iki geliş olarak imal ediliyor. Ayrıca çalışma kapsamında bin 400 metre uzunluğundaki 2 şeritten oluşan güney yan yol ile bin 3 metre uzunluğunda 2 şeritten oluşan kuzey yan yol oluşturuluyor.

        Proje kapsamında bin 100 m betonarme perde duvar, 30 m uzunluğunda 3 çarpı 3 ilave kutu menfez yapılacak. Çalışmalarda 107 bin 500 metre küp kazı-dolgu, 8 bin metre küp beton, 44 bin 500 ton sıcak asfalt, 82 bin 750 ton plentmiks temel imalatlarının yapılması da planlanıyor.

        (MG-RFK-Y)

        10.06.2017 12:24:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler