Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        200 Genç Tasarımcı Kartal'da buluştu

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bakırhan

        İSTANBUL (İHA) - Kartal Belediyesi tarafından kurulan TAK Birimi, 20 üniversiteden 200 tasarımcı öğrenciyi Kartal'da buluşturdu.

        Kente estetik katmak amacıyla Kartal Belediyesi tarafından kurulan Tasarım Araştırma ve Katılım(TAK) Birimi, 20 üniversiteden 200 tasarımcı öğrenciyi Kartal'da buluşturdu. Kartal sahilinde bulunan Dragos Arkeolojik Kazı Alanı'nda bir araya gelen öğrencilere Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile belediye başkan yardımcıları eşlik etti.

        Cuma günü başlayan ve Pazartesi günü sona erecek olan 4'üncü TAK Kamp Etkinliğinde gruplara ayrılan 20 üniversiteden 200 tasarımcı öğrenci Kartal'ın değişik alanlarını gün boyu inceleyecek. İncelemeler sonunda kentin dokusuna uygun değişimleri tasarlayarak ilçenin değişimine katkı sunacak.

        Dragos Arkeolojik Kazı Alanı'nda toplanan genç tasarımcılara ilçe hakkında bilgi veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Bir kent nasıl olmalı ne olmalı. Bunları düşündüğümüzde Kartal'ın önüne 4 tane fonksiyon koyduk. Birincisi içinde bulunduğumuz alanla birlikte arkeoloji öne çıkmalı. Önümüzdeki ikinci fonksiyon ekoloji olmalı. Ekoloji, arkeoloji ve teknolojiye bir elbise giydirmemiz daha gerekiyor. Sanat olmalı, biz buraya sanat elbisesi giydirelim dedik. Barcelona'yı Berlin'i örnek aldık. Milletimizin ve İstanbulumuzun kendi hasletleri de var. Bunları bir harman yapalım dedik.Eğer bir kent tasarlanmıyorsa araştırılmıyorsa güzel bir planlama olmuyorsa ortaya şu çıkar; bir yönetici önce kentine zarar vermemeli" dedi.

        Yapılan konuşmalar sonrasında kampa katılan öğrenciler kenti incelemek üzere Kartal'ın farklı noktalarına dağıldı.

        (MB-HB-BA-Y)

        10.06.2017 12:44:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler