Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Koruyucu aileler iftarda buluştu

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Erzurum'daki koruyucu ailelere yönelik iftar programı düzenlendi.

        Palandöken Kayak Merkezinde bir otelde düzenlenen iftar programına Erzurum Vali Yardımcısı Hamza Özer ve Eşi Fatma Özer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları Tamer Ekinci, Harun Akpınar, Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat, Nene Hatun kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Nihat Polat, ASP Şube Müdürü Cevat Çimen ve çok sayıda koruyucu aile katıldı.

        İftar programıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekinci, Erzurum'da 36 koruyucu aile bulunduğunu bu ailelerin yanında 42 çocuğun barındığını anımsattı.

        Koruyucu aile sayısının artış gösterdiğini belirten Ekinci "Ülke genelinde 12 bin çocuk devlet korumasında ancak, bunlardan yaklaşık 4 bini koruyucu aile yanında bulunuyor. Koruyucu aile olma bilinci daha da gelişmelidir. Erzurum'da son yıllarda koruyucu aile sayısı artıyor.S osyal devlet gereği artık devlet korumasındaki çocuklarımız yurt modelinden ve koğuş sisteminden arınarak, ev modelinde barınma imkanının yanında, koruyucu aileden yararlanma imkanı ve evlat edindirme yoluyla yetişme imkanı buluyor. Bu çerçevede koruyucu ailelerimize önemli görevler düşüyor." dedi.

        Koruyucu ailelere duyarlılıkları için teşekkür eden Ekinci, koruyucu aile sayının artması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

        Vali Yardımcısı Özer ve İl Müdür Yardımcısı Ekinci, koruyucu ailelerle tek tek ilgilenerek, bir süre sohbet ettiler.

        Koruyucu aileler ise iftar programından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün koruyucu ailelere yönelik başarılı ve teşvik edici çalışmalar yaptığını ifade ettiler.

        (ERZ-Y)

        10.06.2017 14:00:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler