Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez: "Muhsin Yazıcıoğlu şehit edilmeseydi bu ülkede 15 Temmuz yaşanmazdı"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Esenler, Anadolu'yu Mayalayanlar'da Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu andı. Yol arkadaşlarından tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, "Muhsin Yazıcıoğlu şehit edilmeseydi bu ülkede 15 Temmuz yaşanmazdı. Onun için şehit edildi" dedi.

        Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Anadolu'yu Mayalayanlar" programında Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu anıldı. Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler Sivaslılar Dernek Başkanı Sefarettin Korkmaz, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        "Yiğit ve yürekli bir insandı"

        Program, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamından ve siyasi hayatından önemli kesitlerin anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle başladı. Serin havaya rağmen Dörtyol Meydanı'nı dolduran kalabalığa seslenen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun 15 Temmuz'dan sonra çok daha farklı anlaşılması ve anlatılması gerektiğini söyledi.

        15 Temmuz'da Türkiye'nin tarihte eşi ve benzeri olmayan bir ihanetle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Başkan Göksu, "Bu topraklar, bu vatanı her şeyin üzerinde tutan. 'Vatanım canım, canım da vatanım' diyen gönül erlerini daha da yüceltmemiz gerekiyor. Çünkü vatan olmadan din olmaz, namus olmaz, gelecek olmaz, ibadet de olmaz. Vatan diyenleri yüceltmemiz, vatana ihanet edenleri de bu topraklardan bertaraf etmemiz gerekiyor. Muhsin Başkan bu açıdan bizden sonraki nesillere öğretmemiz gereken yiğit ve yürekli bir insandı" dedi.

        "Bu ülkenin, bu milletin aşığıydı"

        Programda Muhsin Yazıcıoğlu'nu yol arkadaşlarından tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez anlattı. Türkiye'nin çok önemli bir zaman diliminden geçtiğini ifade eden Yenilmez,"Merhum Muhsin Başkan, vatan, bayrak, ezan dendiğinde candan, serden, dünyanın bütün nimetlerinden geçmeyi göze almış bir insandı. Haince şehit edilmiş olmasaydı bu ülkede 15 Temmuz yaşanmazdı. Çünkü yaptıkları yapacaklarının işaretiydi. Onun için şehit edildi. Herkesin Muhsin abisiydi, herkesin Başkanıydı. Muhsin Yazıcıoğlu, bu ülkenin, bu milletin aşığıydı. Memleket için taş üstüne taş koyanın aşığıydı. O'nun bedeni aramızdan ayrıldı ama yüreği, davası meydanlarda yaşıyor" diye konuştu.

        Türküler Yazıcıoğlu için söylendi

        Programın ardından Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) Genel Koordinatörü şair Abdülbaki Kömür ve ESEV Bağlama Hocası sanatçı Ömer Çelik sahne aldı. İkili, ilahiler seslendirip, şiir ve türküler okudular. Gecede merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nın anısına, sözleri Abdülbaki Kömür'e ait "Yiğit" adlı türkü de seslendirildi.

        (HB-BA-Y)

        10.06.2017 14:41:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler