Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Üzüm bağından salamuraya

        - Sarıgöl'de üzüm yaprakları salamura yapılmaya başlandı

        (Fotoğraflı)

        Vehbi Sarıhan

        MANİSA (İHA) - Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde kadınlar tarafından taze olarak toplanan üzüm bağı yaprakları, yaprak sarması yapılmak üzere işletmelerde salamura yapılmasına başlandı.

        Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde üzüm bağlarından kadınlar tarafından taze olarak toplanan üzüm bağı yaprakları salamura yapılarak yaklaşık iki yıl boyunca korunuyor. Taze bağ yapraklarını üzüm üreticilerinden satın alan işletme sahibi Zekeriya Eryılmaz, bağlardan toplanan taze bağ yapraklarının anında salamurası yapımına başlandığını belirterek, "Bağlardan toplanan taze yapraklar anında su havuzlarında yıkandıktan sonra, 5, 20 ve 220 kilogramlık bidonlara itina ille doldurularak salamurası yapılıyor. Mayıs ayından bu yana taze bağ yaprağı alımları yapılıyor. Eylül ayın ilk haftasına kadar devam edecek. Hazırlanan taze bağ yaprağı salamuralara bekleme süresi iki yıldır" dedi.

        Yıl sonuna kadar 300 ton taze bağ yaprağı salamurası yapacaklarını sözlerine ekleyen Eryılmaz, "Salamura yapraklarımızı, yurt içinde ve özellikle Arap ülkeleri ve Bulgaristan'a ihraç ediyorum" diye konuştu.

        (VS-AY-Y)

        10.06.2017 17:07:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler