Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KKTC, Keçiören'deki Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'ne konuk oldu

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Keçiören Belediyesi tarafından bu sene 8'incisi düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde KKTC coşkusu yaşanırken, Keçiörenlilerin yavru vatana ilgisi büyük oldu.

        Kalaba Kent Meydanı'nda KKTC ve Konya Kültür Evlerinin açıldığı geceye ev sahibi Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra, Meclis İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Pakistan Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood, KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Kazakistan Almatı Eyaleti Jambıl Valisi Jandarbek Dalabayev, Kazakistan Almatı Eyaleti Jambıl ilçesi Karasu kasabası Valisi Ashat Ötepov, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, KONEV Başkanı Vali Hakkı Teke, Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Türk ve İslam dünyası ne kadar güçlüyse Türkiye'nin de o kadar güçlü olacağını ifade eden Meclis İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Şer odakları demokrasiyi kendilerine göre yontup türlü oyunlarla ülkemizin gücünü azaltmaya çalışıyorlar. Ama unuttukları bir şey var, o da milletimiz. Türkiye eski Türkiye değil, IMF'den borç alan, bağımlı bir ülke değil. 15 Temmuz'da FETÖ'yü çöpe attığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Ayrıca 16 Nisan'da sandık başına giden ve demokrasinin bir güzelliğini sergileyerek evet veya 'hayır' oyları veren tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. 16 Nisan'da demokrasinin bir arızasını da giderdiniz" dedi.

        "Arkamızda ana vatanımız var"

        KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, gece vesilesiyle Mevlana'nın şehri Konya ile KKTC'nin Keçiören'de buluştuğunu belirterek, "Türkiye ne kadar güçlüyse KKTC de o kadar güçlüdür. Ne mutlu bize ki her zaman her koşulda bizi destekleyen bir ana vatanımız var. Kurucu Liderimiz Rauf Denktaş ile Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat arasında geçen bir anıyı anlatmak istiyorum. Merhum Arafat, merhum Cumhurbaşkanımız Denktaş'a 'Çok şanslısınız, arkanızı yaslayacak bir ana vatanınız var. Bizim arkamızı yaslayacak kimsemiz yok' demişti. Arap dünyası Filistin davasına yeteri kadar sahip çıkmıyor ama Türkiyemiz bize her koşulda destek oluyor, Filistin davasına da sahip çıkıyor" diye konuştu.

        Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkilerin anne ile kuzusu arasındaki ilişkiye benzediğini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, "Bizim yavru vatanımızla tarihimiz, geçmişimiz, geleceğimiz bir. Evinize hoş geldiniz. Ayrıca bugün Konya Evi'ni de açtık, hemşehrilerime de teşekkür ediyorum. Bir tarafta Konya, bir tarafta Kıbrıs. Anadolu'nun güzellikleri bir tarafta, sınırları aşan coğrafyamızın güzellikleri diğer tarafta. Bizim sınırlarımız Misak-ı Milli ile çizilmiş olsa da geçmişimiz, tarihimiz ve bağlarımız bu sınırların çok daha ötesinde. Bu bağlarımızı korumaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

        KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da, "Biz kardeşiz" sloganıyla düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'ne konuk olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Keçiören, zenginlikleri bir araya getiriyor. Ebediyete kadar kardeşliğimiz devam edecek ve biz de bu kültür zenginliklerini paylaşmaya devam edeceğiz. Birlikteliğimizle gelecek nesillere de örnek olacağız" dedi.

        10 şanslı kişi Kıbrıs lezzetlerini kazandı

        Kıbrıs Ritim Grubu ve folklor ekibinin sahne aldığı gecede izleyiciler de şarkılar söylerken, ellerindeki Kıbrıs ve Türk bayraklarını salladı. Kıbrıs türkülerinin söylendiği bölümde folklor ekibi de danslarıyla Kıbrıslı sanatçılara eşlik etti. Bu sırada Kıbrıslı folklor ekibinin ricasını kıramayan Başkan Ak ve protokol heyeti de oynayanların arasına katıldı. Ayrıca protokol üyelerinin yaptığı çekilişte 10 şanslı vatandaş, içinde Kıbrıs kahvesi, Kıbrıs lezzetleri ve kahve makinesinin yer aldığı sandıkların sahibi oldu. Programın sonunda protokol üyeleri birbirlerine hediyeler vererek, toplu hatıra fotoğrafı çekindi.

        (DY-CC-Y)

        11.06.2017 10:20:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler