Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cihangir sakinleri sokak iftarında buluştu

        - Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan:

        - "Ramazan sofraları ile ruhumuzun birliğe ve beraberliğe olan açlığını dindiriyoruz"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Cihangir sakinleri Beyoğlu Belediyesi tarafından kurulan iftar sofralarında bir araya geldi. Binlerce kişinin katıldığı sokak iftarında vatandaşlarla birlikte orucunu açan Başkan Ahmet Misbah Demircan, "Bugün burada yiyeceğimizi bölüşerek sadece açlığımızı gidermiyoruz, ruhumuzun birliğe ve beraberliğe olan açlığını da dindiriyoruz" dedi.

        Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Beyoğlu'nda sokaklar vatandaşların buluşma noktası oldu. Beyoğlu Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Taksim Meydanı ve Hasköy Sahil'in yanı sıra ilçenin farklı mahallelerinde kurduğu geleneksel iftar sofraları ile 5 bine yakın vatandaşı aynı sofralar etrafında buluşturuyor. Her gün farklı mahallelerde kurulan gönül sofraları bu kez Cihangir sakinlerini bir araya getirdi. Binlerce kişinin aynı sofralar etrafında toplandığı iftar programına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katılarak vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. İlahi müzik dinletisi eşliğinde iftar saatini bekleyen vatandaşlar, ezanın okunmasıyla birlikte hep beraber oruçlarını açtı.

        İftar öncesinde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Demircan, "İnsan bölüşmek, beraber olmak ve kardeşlik için var. Bu sofralarda sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum. Ramazan ayı rahmet ve bereket ayı. Rahmeti ve bereketi oruçtan geliyor. Tam 17 saat aç ve susuz kalıyoruz. 17 saat bize vicdanımızın sesini dinleme fırsatı veriyor. Herkesin evde yiyeceği var ama buradaki atmosferin tadı bambaşka. Bizde sofra kültürü çok önemlidir. Bugün burada yiyeceğimizi bölüşerek sadece açlığımızı gidermiyoruz. Ruhumuzun birliğe ve beraberliğe olan açlığını da dindiriyoruz. Bir Belediye başkanının en önemli vazifelerinden birisi de vatandaşları arasındaki birlik ve beraberliği geliştirmek. Bu birlik varsa her şey var demektir. Bu tarihi akşam da buraya gelerek bizlere bu güzel akşam yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Bu sofraların güzelliği sizin varlığınızdır" dedi.

        (EY-AŞ-Y)

        11.06.2017 10:59:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler