Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sihirli ayaklardan yıl sonu gösterisi

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mezitli Belediyesi Bale Okulu öğrencileri, muhteşem bir yıl sonu gösterisiyle sezonu kapattı. Minik bale kursiyerlerinden 9'u konservatuarı kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

        Menderes Mahallesi'ndeki Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen etkinlikte, ilgi çeken danslarıyla, birbirinden şık kostümleriyle sahneye çıkan minik kursiyerler, aylar süren çalışmalarının karşılığını bol bol alkışlanarak aldı. Etkinlikte minik kursiyerler başarılı geçen bir eğitim dönemini daha geride bırakmanın mutluluğunu yaşadı. Sahnede gösteri yapan çocuklar kadar aileleri de heyecanlı ve duygusal anlar yaşadı. Gecede çocuk zumba kursiyerleri de bir gösteri yaparak, izleyicileri büyüledi.

        Belediye bünyesinde açılan kurslardan yılda 2 bin 500 kursiyerin ders aldığı bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Kurslarımızdan böyle başarılı öğrencilerin çıkması hem bizi daha çok motive ediyor hem de gurur veriyor. Biz Mezitli'nin değer kazanacağını söylerken sadece ekonomik olarak gelişmesini değil sanatsal ve kültürel alanda da gelişmesini kastediyorduk. 2017 yılına gelmiş Mezitli'de sanatsal etkinliklerin yapılacağı 100 kişilik bile bir salonun bulunmadığı gerçeğinden yola çıkarak, kentimizde bir kültür sanat hamlesi başlattık. Kurslarımızın yanı sıra, Oda Tiyatrosu, Zumba Dans Grubu, Mersina Folklor ekibi gibi gruplarla kentimizdeki sanat boşluğunu doldurmaya çalıştık. Önümüzdeki aylarda hayata geçecek olan amfi tiyatro ve Cumhuriyet İlkokulu ile hem sanat yapılacak mekan boşluğunu bir ölçüde de olsa doldurarak büyük bir kültür sanat hamlesi gerçekleştireceğiz" dedi.

        Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur' sözünü kendilerine hedef olarak aldıklarına vurgu yapan Tarhan, "Mezitli'de sanatsal etkinlikleri akademik bir yapıya kavuşturmak amacıyla sanat akademisi kurduk. Bunun yanında çok sayıda sanatsal ve kültürel yatırımları gerçekleştirdik. Hayata geçirdiğimiz sanat hamleleri ve yatırımları ile konser ve etkinliklerimizi daha geniş kitleler izleyebileceği mekanlara kavuşacağız. Kurslarımızın sanatçı arkadaşlarımızın sayıları artacak. Mezitli olarak spor ve sanatsal çalışmalar konusunda çıkış yapmak istiyoruz" diye konuştu.

        Bale eğitimi alan 9 öğrencinin verilen kurslarda başarı kazanarak Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Bölümünü kazandığı ifade edilen etkinlikte, başarılı öğrencilere Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Güner tarafından çeşitli hediyeler verildi.

        (HSK-Y)

        11.06.2017 13:01:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler