Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükçekmece ailesi Ramazan'ın bereketini birlikte paylaşıyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Belediyesinin geleneksel sokak iftarları binlerce vatandaşın katılımıyla devam ediyor.

        Büyükçekmece Belediyesinin geleneksel mahalle iftarlarına vatandaşların ilgisi bu yıl da yoğun oluyor. Atatürk Mahallesi Hilal 86 Caddesi'nde önceki akşam gerçekleşen mahalle iftarına binlerce vatandaş katıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün katılımıyla gerçekleştirilen sokak iftarlarında vatandaşlar bir arada olmanın mutluluğunu yaşadı. Başkan Akgün, Büyükçekmece'de Ramazan ayının her yıl olduğu gibi bu yılda ruhuna uygun olarak yaşandığını söyledi. İftar yemeği öncesinde konuşan Akgün, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma duygularının pekiştiği bir ay olduğunu belirterek, "Geleneksel olarak sürdürdüğümüz mahalle iftarlarımızda siz değerli Büyükçekmece ailemle aynı sofraları paylaşmak benim için en büyük mutluluktur. Büyükçekmece'de Ramazan ayı ruhuna ve maneviyatına uygun şekilde yaşanıyor. Gösterişli ve lüks mekanlarda yapılan iftar yemekleri Ramazan'ın ruhuyla bağdaşmaz. Ramazan demek bir hurmayı, bir zeytin tanesini, bir dilim ekmeği paylaşmak demektir. Bizler Büyükçekmece ailesi olarak bu sofralarda Ramazan'ın ruhuna uygun olarak ekmeğimizi, sevgimizi, mutluluğumuzu paylaşıyoruz. Katılımınız için hepinize teşekkür ederim" dedi.

        Annesi Ayşe Akgün ve vatandaşlarla birlikte orucunu açan Başkan Akgün, iftar davetine katılan 7'den 70'e her yaştaki Büyükçekmeceli ile yakından ilgilenerek, sohbet etti.

        (ÖY-CC-Y)

        11.06.2017 14:18:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler