Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehit aileleri ve gaziler iftarda bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Temizyürek

        KIRIKKALE (İHA) - Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında Polis Teşkilatı mensubu şehit yakınları ve gaziler bir araya geldi.

        Düzenlenen iftar sonrası konuşan Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, "Emniyet teşkilatının uzun bir serencamı vardır, tarihten beri ancak Subaşılıktan 1845 yılında Polis Teşkilatı olduktan sonra resmi olarak Emniyet Teşkilatı olmuştur. O tarihten bu tarihe her zaman iç güvenlikte, asayiş ve güvenlikten, huzurdan, halkın can ve namusundan sorumlu olmuştur. O tarihten bu tarihe çok defa sayısız şehitler oldu. En son 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türkiye genelinde 2 bin 139 gazimizin 146'sı polis 249 şehidimizin, 63'ü polistir. Bunlar en son tarih boyunca teşkilatımız, az önce hocalarımız Kur'an'dan ayetler okudu. 'Allah yolunda ölenleri öl saymayınız onlar diridir' dediler. Polis Teşkilatı Allah yolunda, iyilik adalet ve güzellik yolunda tarih boyunca çok şehit verdi. Kimi zaman, bu Diyarbakır'da rahmetli Ali Gaffar Okan oldu kimi zaman İzmir'de Fethi Sekin oldu kimi zaman Özel Harekat Dairesinde Hakan Yorulmaz oldu, Alparslan Yazıcı oldu, kimi zaman İstanbul'da Emrah Pekdoğan oldu" dedi.

        "Şehitlik bizim için umuttur"

        Şehitliğin kendileri için en yüce mertebe olduğunu belirten Mahmut Çorumlu, "Sayısız isimlerle bölündü ancak teşkilatımız, bu kutsal yüce milletin, birliği beraberliği namusu için defalarca şehit olmaktan çekinmedi. Şu an 270 bin kişilik teşkilatımızda hala şehit olmak için hazır beklemekte. Çünkü biz Polis Teşkilatına girerken ettiğimiz yemine sadık kalmak şartıyla, şehitliğe de bir umutla, belki şehit oluruz umuduyla gireriz. O yüzden aziz şehitlerimize rahmetle minnetle anıyoruz ve onlara diyorum ki aziz şehitlerimiz siz rahat olun biz sizi kıskanıyoruz. Çünkü siz peygamberlerle komşu oldunuz, çünkü herkes sizinle gurur duyuyor, aileniz, çoluğunuz çocuğunuz, komşunuz, devletiniz, milletiniz ve dahi biz ve dahi peygamberimiz sizinle gurur duyuyor" ifadelerini kullandı.

        "Bu manzara Türkiye'nin teminatıdır"

        Ülke emniyeti sağlayan ve zor şartlarda çalışan kurumların üyelerinin kendi araların diğer meslek gruplarına göre daha yakın olduklarını dile getiren Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, "Bu teşkilat içerisinde bu birlik, bu beraberlik olduğu müddetçe ne FETÖ'sü, ne PKK'sı, adı her ne olursa olsun hiçbir terör örgütü, hiçbir mihrak bu ülkeye diz çöktüremeyecektir. Bugün gördüğümüz bu manzara Türkiye'nin teminatıdır" şeklinde konuştu.

        "Sizlerle ne kadar gurur duysak az"

        Şehitler adına yapılan bu iftarın katılmış olduğu iftarlar arasından en anlamlısı olduğuna değinen AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ise şunları söyledi: "Bugün Sincan'da 15 Temmuz davasıyla ilgili gözlemlerde bulundum. Orada maalesef bir tiyatro oynanıyor, sanki 15 Temmuz yapılmamış, sanki 15 Temmuz'u başkaları yapmış, o kadar masumane savunmalar yapıyorlar ki oradaki şehit ailelerinin tepkisiyle de karşılaştılar. Ben bugün burada da o itiraz eden şehit yakınlarının oluşturduğu havayı teneffüs ediyorum, sizlerle ne kadar gurur duysak azdır, zira ben Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisinde Kırıkkale Milletvekiliyim derken gururlanıyorum. Gururlanmamın tek sebebi, siz şehit aileleri, şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Kırıkkale nüfusuna göre en çok şehit veren illerin başında, bizler Kırıkkale insanı olarak, Orta Anadolu insanı olarak en çok şehit veren, vatan için bayrak için, Allah için şehit veren bir iliz. Şükürler olsun ki onun gururunu sizler bize yaşatıyorsunuz, size minnettarız."

        (MT-SLH-Y)

        11.06.2017 14:54:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler