Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Özgökçe'den 'Dünya Yetimler Günü' mesajı

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 'Dünya Yetim Günü' nedeniyle bir mesaj yayınladı.

        Her yıl dünyada binlerce çocuğun savaş, açlık, doğal afetler, yoksulluk ve kazalar gibi sebeplerle yetim kaldığını belirten Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, "Bugün UNICEF rakamlarına göre dünyaya bakıldığında yetim çocuk sayısı 400 milyon olduğu tahmin edilmektedir. Biz hak din ve en son din İslam'ın yetim Peygamberi Hz. Muhammed'in (SAV) ümmetiyiz. Bizim inancımızda yetimin ayrı ve çok önemli bir yeri vardır. Kur-an'ı Kerim'in çok sayıda ayetinde de belirtildiği üzere yetim ve öksüzlere bakmak, onların anne-baba eksikliğini hissetmeden büyümelerini sağlamak için gayret göstermek, şefkat ve merhametten onları mahrum etmemek toplum olarak en hassas olduğumuz değerlerden biri olmalıdır" dedi.

        Devletin sonra yıllarda bu konuda oldukça özenli davrandığını ve yetimlere dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde kol kanat gerdiğini ifade eden Başkan Özgökçe, mümin ve Müslümanların yetim bir peygamberin ümmeti olduğunu unutmadan her gün yetimlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Bu yıl ki temanın da 'Bir Çocuk Bir Yetim Olarak Hz. Peygamber' olduğunun altını çizen Başkan Özgökçe; "Bu anlayışla çocuklarımızın korunması ve güvenli bir ortamda yetişmesi için çocuk kurumları açılmış, bu kurumlar vasıtasıyla bakıma ve korunmaya muhtaç çocuklarımız devletimizin kanatları altına alınmıştır. Bu yavrularımızın daha iyi şartlarda büyüyebilmeleri, özellikle de sevgi, şefkat ve merhametten mahrum kalmamaları için hepimize görevler düşmektedir. İmkanı olan aileler koruyucu aile olması, imkanı olmayanların ise çocukların kaldıkları yurtları ziyaret ederek, bu çocuklarla ilgilenmeleri hepimizin insani görevidir. Tuşba Belediyesi olarak bizler, medeniyet değerlerimizin ışığında sosyal belediyeciliği önemsiyoruz. İnsanlarımız için eğitim merkezimizde sürekli sosyal belediyecilik anlamında yetimlerimiz ile ilgili faaliyetleri düzenli olarak sürdürmekteyiz" şeklinde konuştu.

        Ramazan ayının 15'nci gününün 'Dünya Yetimler Günü' olarak kutlandığını ve Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün İHH İnsani Yardım Vakfı Van Şubesi ile birlikte 10 Haziran Cumartesi günü yetim çocuklar için bir iftar yemeğinin organizasyonunu düzenlediğini hatırlatan Başkan Özgökçe, "Bu çocukları sahiplenmek ve onların geleceğini aydınlatmak için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Nisa suresinde Cenab-ı Allah; 'Yetimlere mallarını verin. Temizi pis olanla (helâli haramla) değişmeyin. Onların mallarını kendi mallarınıza katıp yemeyin. Çünkü bu, büyük bir günahtır' buyurmaktadır. Hadisi Şeriflerde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV); 'Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette yan yana bulunacağız' buyurmaktadır. Bizde bu şuur ile Tuşba'da ve Van'da Allah (cc)'ın izniyle sahipsiz yetim bırakmayacağız. Biz yetimlere sahip çıkarsak Allah da bize sahip çıkacaktır. Bizim inancımıza göre yetimle beraber olan Allah ile beraber olur. Yetim baş tacıdır. Ne mutlu yetimin başını okşayana, önünü açana, eğitimine yardımcı olana. Tüm çocukların anne ve babaları ile büyüyebilecekleri bir dünya temennisiyle yavrularımızın sağlıklı, başarılı, mutlu ve huzurlu bir hayata kavuşmalarını diliyorum" diye konuştu.

        (MSA-Y)

        11.06.2017 15:03:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler