Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İpekyolu Belediyesinden iftar yemeği

        - Kentin en işlek caddesinde 13 bin kişiye iftar yemeği verildi

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van'ın İpekyolu Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından kentin en işlek caddesinde 13 bin kişiye iftar yemeği verildi.

        İpekyolu Kaymakamlığı ve belediyesi, 'Kardeşlik Sofrası' adı altında trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesi'nde iftar yemeği verildi. Yemekten önce gazetecilere açıklamalarda bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Van'dan tüm Türkiye'ye selamlarını ileterek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "İpekyolu'nda Ramazan atmosferini yaşıyoruz. Kardeşlik sofrasında bir araya geldik. İpekyolu Belediyesi olarak Ramazan etkinliklerimiz devam ediyor. Bugün de kardeşlik sofrasında 10 binden fazla insanımızı bir araya getirdik. Çok güzel bir atmosfer. 'Ramazan paylaşınca güzel' anlayışıyla Ramazan etkinliklerimizi sürdürüyor. Bu etkinliklerimizde bize destek olan Valimiz İbrahim Taşyapan başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Çok büyük bir organizasyon. Van bu tabloyu özlemiş, biz de bu özlemi gidermişsek ne mutlu bize. Herkese şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum."

        Cemil Öztürk, organizasyonda 200'ü polis olmak üzere toplamda 750 kişinin görev aldığını da sözlerine ekledi.

        Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu'nun da katıldığı iftar yemeğine yaklaşık 13 bin kişi katıldı. Ezanın okunmasıyla binlerce kişi aynı anda iftar açarak, okunan duaya 'amin' dediler. İftar açamayanların lokantalara yönlendirildiği program, daha sonra Nazilli Belediyesi Mehter Takımının sahne almasıyla devam etti. Mehter takımının ardından Vanlı sanatçı Ünal Zorer bir konser verdi.

        (MSA-Y)

        11.06.2017 21:34:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler