Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Yetim gülerse dünya güler" sloganı iftar yemeğinde hayat buldu

        (Fotoğraflı)

        Uğur Karaman

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Yetimler Günü'nde, "Yetim gülerse dünya güler" sloganı ile iftar yemeği düzenledi.

        Dünya Yetimler Günü nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı, İnsani Yardım Vakfı (İHH), Ay Işığı Derneği ve Ensar'un Nur Derneği'nin de katkılarıyla düzenlenen iftar programı Antikkapı Restaurant'ta gerçekleştirildi.

        335 Yetimin yanı sıra 140 aile üyesinin de katıldığı iftar programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bizler yetim bir peygamberin ümmetiyiz. Sizlerin derdi bizim derdimizdir. Yetim gülerse, dünya güler" dedi. Yetim çocukların aile üyeleriyle birlikte katıldığı iftar programına, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Büyükşehir daire başkanları, Büyükşehir belediyesi iştiraklerinin genel müdürleri, İHH Kocaeli Şube Başkanı İsmail Yeşildal, AY Işığı Derneği Kocaeli Şube Başkanı Halil Demir ve Ensar'un Nur derneği Başkanı Mehmet hatip Erkınay katıldı.

        Gölcük İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Halep'li Abdurrahman Mustafa'nın Kuran-ı Kerim okumasının ardından iftar yemeğine geçildi. Oruçların açılmasından sonra söz alan Başkan Karaosmanoğlu, "Ramazan ayının her 15'nci günü kutladığımız Dünya Yetimler Günü nedeniyle iftar programımıza katılan sizler bizim baş tacımızsınız. Sizlerle soframızı paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. En güzel iftarlardan biri olduğuna inanıyorum. Bizler yetim bir peygamberin ümmetiyiz. Sizlerin derdi bizim derdimizdir. Yetim gülerse, dünya güler" şeklinde konuştu.

        Ramazan'ın ortasına gelindiğini ve Bayramın yaklaştığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, "15. Gününü de bitirdik. Şimdiden bayramınızı da tebrik ediyorum. Nice ramazan ve bayramlarda birlikte olmak umuduyla hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" şeklinde düşüncelerini ifade etti.

        Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında ayrıca, "İHH Ayışığı ve Ensar'un Nur derneğimiz yetimlerin sorunlarını kendilerine dert edindiler. Bunun için derneklere teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak yetimlerimizin sorunlarıyla bizde ilgileniyoruz. Gençlerimizin insanlığa hizmet eden, ahlaklı, üretken bir nesil olarak yetişmesini istiyoruz" dedi.

        Dünya Yetimler günü nedeniyle verilen iftar programına katılan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Mübarek Ramazan ayının en güzel iftar yemeğinde sizlerle bu ortamı paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yetim gülerse dünya güler diyoruz. Eğer bir yerde acı ve gözyaşı varsa onun dinmesi için çabalamak, acıları en aza indirmek gerekir. İnancımızın bizlere emri de budur. Bu buluşmayı bizlere sağlayan başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yetim kalan savaşın çocuklarımızdan başlayarak tüm çocuklarımızın mutlu olmasını diliyorum. Allah tuttuğunuz oruçları kabul eylesin" ifadelerini kullandı.

        İftar programından önce aile üyeleri ile birlikte Bilim Merkezini ziyaret eden yetim çocuklar, Sergilenen eserleri yakından görme imkanı buldu. Çocuklar, Algı ve Gerçeklik Galerisi, Dinamik Dünya, Bilimin Sultanları Alan gezisi, Uygulamalı Atölye Çalışmaları ve Bilim Gösterisi etkinliklerine katıldı.

        (UK-Y)

        11.06.2017 22:33:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler