Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyüp'ten Gostivar'a "Kardeşlik iftarı"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Eyüp Belediyesi tarafından Makedonya'nın kuzeybatısındaki Gostivar şehrinde iftar programı düzenlendi. "Kardeşlik" sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen iftara 3 bin Müslüman Türk ve Arnavut katıldı.

        "Kardeşlik" sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen iftara Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Gostivar Belediye Başkanı Nevzat Bejta ve Gostivar Müftüsü Shaqir Fetahu'nun yanı sıra 3 bine yakın Gostivarlı katıldı. Gostivarlılar Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'a yoğun ilgi gösterdi.

        Eyüp'te bulunan kurum ve STK temsilcilerinden oluşan 50 kişilik bir heyetle Gostivar'a gelen Belediye Başkanı Remzi Aydın, Gostivar Meydanı'na kurulan iftar sofrasında Gostivarlılarla buluştu. Kurulan sahnede ilahiler okunurken, Gostivarlılar sokak iftarında Türkiyeli kardeşlerini bağrına bastı. Ezan vaktine kadar Kur'an tilaveti gerçekleşti, Ezan'dan sonra hep birlikte oruçlar açıldı, eller semaya açıldı, dünyadaki tüm Müslümanlar için dualar edildi.

        "Sizlere Recep Tayyip Erdoğan'ı selamını getirdim" diye seslenen Aydın, Eyüp ile Gostivar'ın derin tarihi bağlara sahip olduğunu belirterek, ilçede yaşayan pek çok Gostivarlı olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin Makedonya'daki Müslüman Türk ve Arnavutları yalnız bırakmadığını ifade eden Aydın, "Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz iftar programına gösterdiğiniz yoğun ilgi ve alakaya teşekkür ederim. Geçtiğimiz yıl yağmur altında bizleri yalnız bırakmamıştınız, bu yıl da soframıza geldiniz, kardeşliğimizi gösterdiniz" dedi.

        Ramazanın manevi atmosferini hissetmek için bu iftar organizasyonunda toplandıklarını belirten Aydın, "Bundan sonraki süreçte bu vesileyle kültürel alanda, siyasi, ekonomik alanda da Türkiye ile Makedonya arasında ilişkilerimizi daha çok yoğunlaştırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

        "Ramazan bizi birleştiriyor"

        Eyüp Belediyesinin her yıl Gostivar'da iftar programı düzenlediğini hazırlatan Gostivar Belediye Başkanı Bejta da iftar programının artık bir gelenek haline geldiğine dikkati çekerek, "Ramazan bizi birleştiriyor, sevgi ve sevinç oluşturuyor" diye konuştu.

        Gostivar Müftüsü Fetahu ise böyle güzel bir ortamın oluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ramazan'ın kardeşlik, dua ve Kur'an ayı olduğunu anlatan Fetahu, "Türkiye'den buraya gelerek bizlere sofralarını açan kardeşlerimize şükranlarımızı sunarız" dedi.

        (EY-SÜ-Y)

        12.06.2017 11:01:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler