Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Simav'da Yaz Kur'an Kursları başladı

        (Fotoğraflı)

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Simav ilçesinde, 2016 – 2107 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi ile, her yıl açılan Kur'an kursları başladı. Geçen yıl Simav'daki okullarda gerçekleştirilen Kur'an kurslarının bu yıl da, İlçe Milli eğitim Müdürlüğü işbirliği ile okullarda da yapılacağı bildirildi.

        Simav İlçe Müftülüğü'nün hazırladığı uygulama esaslarına göre, 2017 yılı yaz Kur'an kursları programı şöyle planlandı; 10 Haziran ile 18 Haziran tarihleri arasında 1'inci dönem kayıtları yapılarak, 12 Haziran – 07 Temmuz tarihlerinde 1'inci dönem Kur'an kursu uygulanacak. 3 Temmuz ile 16 Temmuz tarihleri arasında 2'inci dönem kayıtları yapılarak, 10 Temmuz - 28 Temmuz tarihlerinde 2'inci dönem Kur'an kursu uygulanacak. 24 Temmuz ile 6 Ağustos tarihleri arasında 3'üncü dönem kayıtları yapılarak, 31 Temmuz – 18 Ağustos tarihlerinde 3'üncü dönem Kur'an kursu uygulanacak.

        Simav İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz, 2017 yılı yaz Kur'an kurslarına, tüm cami ve Kur'an kurslarından başvuru yapıldığını belirtti. Yavuz, "Simav'da uygulayacağımız yaz Kur'an kurslarında, öğrencilerin tatilini huzurlu geçirmeleri için, hobilerini de yapabilecekleri aktivitelerle, kurslarımızı cazip hale getirmeyi planladık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak, uygun olan okullarımızın dersliklerinden de istifade edeceğiz. Ramazan ayında olduğumuz için ' Kur'an ayında Kur'anla buluşalım' diyoruz" dedi.

        Simav'da yapılacak yaz Kur'an kurslarında, Elif-ba ve Kur'an öğretimi, iman esasları, bilgi yarışmaları, spor etkinlikleri, tecvit eğitimi, İslam ahlakı, görsel eğitim ve seviye sınıfları uygulamaları ile TEOG sınıfı bulunuyor. (MEİ-EFE)

        12.06.2017 11:13:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler