Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Seydişehir Belediyesi bir ilke imza attı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi vatandaşların okuma alışkanlığının artırılması amacıyla "sokak kütüphaneleri" kurdu.

        Hükümet Meydanı, Eski İlçe Jandarma Komutanlığı Binası ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı park alanında hizmete giren kütüphane vatandaşların takdirini topladı. İlçede kitap okuma oranını arttırmak adına Seydişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "sokak kütüphanesi", Seydişehirliler tarafından ilgi gördü. Vatandaşlar sokak kütüphanesinden, okumak istediği kitabı ücretsiz olarak alabiliyor ayrıca kendilerine ait kitapları da bırakabiliyorlar. Hikaye, roman, masal, dergi ve test kitapları gibi tüm yaş gruplarına hitap eden eserlerin yer aldığı kütüphaneye her yaş gurubunun dikkatini çekiyor.

        Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, millet olarak çok güzel örf ve adetlerinin olduğunu belirterek, "Ancak okuma noktasında ciddi anlamda sıkıntıdayız ve yeterince okuyamıyoruz. İlçemizde kitap okuma oranının artırılması ve kitabın sevdirilmesi noktasında sokak kütüphanelerimizi hayata geçirdik. Şehir meydanın farklı yerlerine yerleştirdiğimiz sokak kütüphanelerinden gençlerimiz ve yaşlılarımızda faydalanıyor. Kütüphanemiz de kitap kalmadığı zaman biz tekrar dolduruyoruz. İnşallah bu vesile ile çocuklarımızın ve gençlerimizin kitap okuma oranını artırarak kitabı sevdirebilirsek ne mutlu bize" dedi.

        Arkadaşları ile genelde merkezi yerlerde buluştuklarını ve arkadaşlarını beklerken telefon ile ilgilenmek yerine sokak kütüphanesi ile kitap okuma şansı yakaladıklarını söyleyen gençler ise uygulamadan memnun olduğunu dile getirdi. İstedikleri kitaba ulaşabildiklerini de belirten gençler uygulama için Seydişehir Belediyesi'ne de teşekkür etti.

        Kitap okumayı çok sevdiğini, kitap okumadığı gün olmadığını kaydeden Serdar Güven, "60-65 yıldır her gün okuyorum, belirli saat, belirli zamanda okurum. Okumayı çok severim, okumadığım gün akşamı edemem. Muhakkak iş yerime bir kitap evden getiririm. Kütüphanem var evde. Bir kitap bitirince yeniden başlar okurum. Hayata geçirdiği sokak kütüphanesi hizmetinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a teşekkür ederiz" diye konuştu.

        (BG-AH-Y)

        12.06.2017 11:43:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler