Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuklar bilim şenliğinde kırmızı solucanla tanıştı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Ünsev Fen Bilimleri Okulları tarafından hazırlanan Bilim Şenliği'ne katıldı.

        Bilim Şenliği'ne Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Ünsev Fen Bilimleri İlk ve Ortaokul Müdürü Zerrin Şimşek ile çok sayıda öğrenci ve veli katılım sağladı. Zemin, duvar, pano, öğrenci sıraları, yemek salonu, konferans salonu dâhil her noktasında bakteri barındırmayan doğa dostu malzemelerin kullanıldığı okulun öğrencileri, Bilim Şenliği'nde atıl durumda geri dönüşümü mümkün olan malzemeleri yeniden değerlendirerek becerilerini sergiledi.Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars da öğrencilere Kırmızı Solucan Gübresi (Vermikompost) Üretim Projesi ile alakalı bilgi vererek sebze ve meyve atıklarının geri dönüşüme dâhil edilip yüksek verimli gübreye dönüştürme işlemini uygulamalı olarak gösterdi. Dilek Kars, öğrencilere okullarında kırmızı solucan gübresi üretebilmeleri için bir yer hazırlayacakları konusunda da söz verdi. Kars'ın konuşmasının ardından öğrencilere Kartal Belediyesi'nin karne hediyesi olarak doğa dostu kalem dağıtıldı.

        (EY-BA-Y)

        12.06.2017 11:45:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler