Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atatepe Kültür Sanat ve Eğitim Merkezine görkemli açılış

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Atakum Belediyesi tarafından Atatepe Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Atatepe Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi, gerçekleştirilen Atakum Mahalle İftarı öncesinde, törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Ramazan ayını, birbirinden önemli projelerin açılışlarıyla süslediklerini söyledi.

        Atakum Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve yapımı tamamlanan Atatepe Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi, düzenlenen mahalle iftarıyla hizmete açıldı. Gerçekleştirilen iftar buluşması ve açılış, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy'un yanı sıra meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve yüzlerce vatandaşın bir araya getirdi.

        Atakum Belediyesinin geniş bir alana hizmet ettiğini, bu anlamda hizmet eşitsizliğinin önüne geçmenin, kendileri için öncelik olduğunu kaydeden Başkan Taşçı, "Biz göreve gelmeden önce, Atakum Belediyesinin hizmet alanı 87 kilometrekareydi. Bizim göreve geldiğimiz dönemle birlikte bu rakam 390 kilometrekareye ulaştı. Neredeyse 5 kat büyüyen ilçemizde, her mahalleye eşit hizmet ulaştırmak için çalışıyoruz. Bu anlamda kültür ve sanat faaliyetlerinin yanı sıra, kadınlara istihdam imkanı sağlayacak olan Atatepe Kültür Sanat ve Eğitim Merkezini, bu bölgemize kazandırmamız gerekiyordu. Bu yönde kadınlardan da yoğun bir talep vardı. Çok şükür verdiğimiz bir sözü daha tuttuk. Atakum Kültür Sanat ve Eğitim Merkezimize bağlı olarak, bugün 7. merkezimizi açmaktan dolayı mutluyuz. Atatepe Mahallesi için bir sağlık ocağı ve bir spor kompleksi için hazırlıkları da tamamlıyoruz. Müjdeyi burada vermiş olalım" dedi.

        Atakum Mahalle İftarları kapsamında gerçekleştirilen Atatepe Mahallesi İftar Buluşması'na vatandaşların gösterdiği ilgi ve sağladığı katılım karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Taşçı, "Ramazan ayı boyunca sürdürdüğümüz ve geleneksel hale getirdiğimiz iftar buluşmalarımız, vatandaşlarımızdan yoğun ilgi görüyor. Atakum Mahalle İftarları, Atakumluları buluşturuyor. Burada esas olan, sağlanan birlik ve beraberliktir. Komşuluk ruhunu yeniden canlandırıyoruz, hemşehrilerimizi aynı sofralarda kucaklaştırıyor, aynı lokmalarla oruçlarını açmalarını sağlıyoruz. Çünkü biz Atakumlular olarak, büyük ve güçlü bir aileyiz. Aile olmak da aynı sofrada buluşmayı gerektirir" diye konuştu.

        Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, konuşmasının ardından Atakum Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi, çocuk oyun alanı ve Atatepe Mahalle Muhtarlığının toplu açılışını gerçekleştirdi. Atatepe Mahallesi Muhtarı Havva Rendeci, "Mahallemize gösterdiği ilgi ve kazandırdığı projeler ve gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya teşekkür ediyoruz. Mahallemizin hızla güzelleşmesi, değişmesi ve gelişmesi, bu çalışmalar sayesinde oluyor. Bu anlamda belediye ve muhtarlık iletişiminin en güzel örneklerini sergilediğimize inanıyorum. Hep birlikte el ele verdik, mahallemizi daha yaşanılabilir bir yer haline getirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

        (SAM-SLH-Y)

        12.06.2017 11:49:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler