Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ödemiş'te incirlere ilekleme zamanı

        Onur Şahan

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Ödemiş ilçesinde, havaların ısınmasıyla birlikte incirlerin olgunlaşması için ilekleme işlemi başladı.

        Ödemiş'e bağlı Birgi ve Kaymakçı mahallelerindeki incir üreticileri, incir bahçelerinde ilekleme işlemine başlamasıyla hummalı bir çalışmanın içerisine girdi. Üreticiler, incirlerin olgunlaşması için yapılan çalışmaların kısa bir süre içerisinde tamamlanacağı bilgisini verirken, kilogram fiyatı 2 ila 8 TL arasında satılan ileklerin, bu yıl arz ve talep durumuna göre 6 ila 10 lira arasında alıcı bulduğu belirtildi.

        Kaymakçılı üretici Halil İbrahim Ayan, incir üretiminde ileklemenin anlamını anlatarak, "Küçükmenderes Havzasında incir üretimi, ağırlıklı olarak Ödemiş, Beydağ ve Tire ilçelerinde yapılır. Ödemiş ve çevresinde en güzel incirler Birgi İrimağzı ve Kaymakçı Işıklar mevkilerinde bulunur. Dünya çapında kaliteli kuru incirinin yetiştiği incir bahçelerimizdeki ağaçlarımıza her yıl olduğu gibi bu yıl da Haziran'ın ilk haftası döllenme için iğlek (ilek) atarız. İğlek dediğimiz incirin erkek olanıdır. 10 gün içerisinde iki-üç kez iğlekleme yapmamız gerekiyor. İğleklerimizi kendimiz yetiştirdiğimiz gibi Aydın'ın Bozdoğan ilçesinden de temin ettiğimiz oluyor. Fiyatlar arz talep durumuna göre belirleniyor. Alıcı çoksa fiyat yüksek, yoksa bedavaya bile gidebiliyor. İğleklemeye bölgemizin değişik yerlerinde göbek, top, erkek ve kozalak gibi adlar verilir. Bu işlemi 2 veya 3 kez yaparız. Dileriz havalar uygun gider de incirlerimizde kalite sıkıntısı yaşamayız" dedi.

        (OŞ-HG-Y)

        12.06.2017 12:14:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler