Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Albayrak Çorlu'da su baskını yaşanan yerleri inceledi

        - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,

        - "Basın uyarı görevini yaptı"

        - "Basının gösterdiği her noktaya arkadaşlarımız müdahale edecek"

        (Fotoğraflı)

        Serdar Şahin

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu'da önceki gün yağan yağmurun ardından su baskını yaşanan bölgelerde incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına teşekkür eden Albayrak, "Basın bu konuda uyarı görevini yaptı. Onlara da teşekkür ediyorum. Basının gösterdiği her noktaya arkadaşlarımız müdahale edecekler" dedi.

        Çorlu'nun belli sıkıntılı yerleri var"

        Son yağışların lokal ve hızlı yağan yağışlar olduğunu kaydeden Albayrak, "Çorlu'da bugüne kadar görmediği, uzun zamandır almadığı yağışı aldı. Alınca da Çorlu'nun belli sıkıntılı yerleri var. Havuzlardaki yeri gördüm. Havuzlar'da derenin tam akma noktasında binlerce, on binlerce ton kum var oradan akmayacağı belli" diye konuştu.

        "Çorlu bizim gözbebeğimiz"

        "Bizim arkadaşlarımız, özellikle de TESKİ Genel Müdürümüz olayın olduğu akşam sabaha kadar buradaydı" diyen Albayrak, "Edindiğimiz sıkıntıları önümüzdeki bir iki gün içerisinde masaya yatıracağız ve bunu da Çorlu'da yapacağız. Bizim zaten Çarşamba günü Çorlu'da bir toplantımız da vardı, bu gündemi de toplantıya ilave edeceğiz. Çorlu'yu en iyi bilen Ünal Baysan ve ekibi onlarla da görüşeceğiz. Onların gücünün yetmediği yerde büyükşehir olarak gücümüzle buraya gireceğiz ve bu sıkıntıyı Çorlu'ya bir daha yaşatmamak için elimizden geleni yapacağız. Son derece üzüldüm. Çorlu bizim gözbebeğimiz bir yer 255 bin nüfusu var ve Trakya'nın ana merkezsi gibi düşünün bunların olması üzdü" şeklinde konuştu.

        "35 yıllık büyükşehirlerde de benzer sıkıntılar yaşanıyor"

        Konunun bir de doğal afet olarak düşünülmesi gerektiğini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Ama bir de doğal afet olarak düşünmek gerekiyor. İstanbul, Bursa gibi yerlerde de görüyorsunuz ki 35 yıllık büyükşehirlerde de bu sıkıntılar yaşanıyor. Çorlu'da bir daha bu sıkıntının yaşanmaması için veyahut da oluşumun en az şekilde sıkıntı yaşatacak şekilde olması için tedbirler alacağız. Önümüzdeki günlerde bunu göreceksiniz hep beraber" şeklinde konuştu.

        "Karayolları 1. Bölge Müdürü ile kendim görüşeceğim"

        Karayolları 1. Bölge Müdürü ile bire bir kendisinin görüşeceğini de söyleyen Albayrak, "Toplantımızdan önce onların da görüşlerini alarak geleceğim. Burası ana yol ve bizim buradaki sorunu çözmemiz gerekiyor. Burada artık Çorlu'ya yakışmayan bir manzara oldu ve araçlar suyun içinde kaldı, bu sorunu çözeceğiz. Basın bu konuda uyarı görevini yaptı. Onlara da teşekkür ediyorum. Basının gösterdiği her noktaya arkadaşlarımız müdahale edecekler" dedi.

        (SŞ-MEF-Y)

        12.06.2017 12:56:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler