Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmit şehir içi trafiğinde yeni dönem başladı

        (Fotoğraflı)

        Üzeyir Mete Güneş

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği İzmit şehir içi trafik dolaşımındaki yenilikler başladı.

        Büyükşehir ekipleri değişiklik olan noktalara uyarı tabelaları asarken yayaların ve araç sahiplerinin değişiklikten dolayı sorun yaşamaması gün boyu yönlendirme, bilgilendirme çalışmaları yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın İzmit Şehir içi trafik dolaşım planı kapsamında uygulanacak değişimleri açıkladıktan sonra trafikteki yeni dönem başladı. Hürriyet, Alemdar, İnönü, Leyla Atakan Caddelerinin trafik akışında büyük değişimlerin yapıldığı yeniliklerde Kocaelilileri yönlendirmek için Büyükşehir Belediyesi ekipleri her türlü hazırlığı yaptı. Öte yandan tramvay sürüşleri ise 16 Haziran Cuma günü başlayacak.

        Değişen yeni trafik düzenine sürücülerin ve yayaların daha kolay alışması için Büyükşehir tarafından da yeni trafik levhaları da caddelerin başlarına konuldu. Bu önemli noktalarda bir süre trafik polisleri ve zabıta ekipleri hazır duracak. Trafikteki yeni düzendeki değişimler şu şekilde olacak. Leyla Atakan çift yönlü bir caddeyken şimdi sadece güneyden kuzeye hareket eden bir cadde olacak. İnönü Caddesi Baç Kavşağı'ndan Cumhuriyet Parkı'na kadar tek yönlü olacak. İnönü Caddesi'ndeki değişimi yapılırken yeni devlet hastanesinin acil girişi ve yoğunluğunu da düşünüldü. İnönü Caddesi Baç Kavşağı'ndan hastaneye doğru tekrar çift yön olacak. Alemdar Caddesi'nde ise trafik aşağıya akacak. Hürriyet Caddesi doğu batı istikametinde akacak. Hürriyet tüneli ile gara kadar gidilecek.

        Sanat Okulu'nun olduğu yerde ise U dönüşü verildi. Aynı zamanda Dünya Göz Hastanesi'nin yanında da U dönüşü bulunuyor. Hürriyet ve Cumhuriyet Caddesi'nin üzerinde ilk çançanın yanında bir U dönüşü verildi. Hürriyet Caddesi'nden gelen bir araç bu dönüşten Cumhuriyet Caddesi'ne geçebilecek. Gazanfer Bilge Bulvarı'ndan aşağı inen bir araç Yahya Kaptan'a doğru gitmek için Sanat Okulu'nun önünde yapılan U dönüşünü kullanacak. Gölcük bölgesinden gelen bir araç ise kent merkezine girmek için Dünya Göz Hastanesi'nin önündeki U dönüşünü kullanacak.

        Merkez Bankası'nın yanında bulunan alt geçitte de düzenleme yapıldı ve oradan da D-100 güney tarafına geçiş olacak. Yeni yapılan imalat ile kuzey yan yoldan gelen bir araç direk D-100'ün güneyine bağlanabilecek. Kuzey yan yoldan gelen bir araç Efe Petrol'ün yanından yukarı çıkabilecek. Cumhuriyet Caddesi'nden gelen ve Perşembe Pazarı tarafına doğru ilerleyen bir araç, Fevziye Camii'nin yanından aşağı inerek Kuzey Yan yola girebilecek.

        Ters saat yönünden hareket oluşturulurken böylece trafiğin aksamasının önüne geçilmesi hedeflendi. Cumhuriyet ve Hürriyet Caddesi'ne ise otobüs girmeyecek. Aktarmalar için Mannesman alanı kullanılacak. Abdurrahman Yüksel Caddesi'nde ise yukarı çıkış olacak. Belsa Otoparkı'nın da şu anda çıkış olan yer giriş olacak. Alemdar tarafındaki giriş de yukarıdan olacak.

        Uzun yıllar çift yönlü bir cadde olarak kullanılan Leyla Atakan Caddesi bugünden itibaren tek yöne düşecek ve güneyden kuzeye hareket eden bir cadde olacak. Araçlar şehir içine bu caddeden girecek. Araç sürücüleri bu cadde üzerinde araçlarını park edemeyecek.

        İzmit'in en yoğun kullanılan caddelerinden olan Alemdar Caddesi'nde ise trafik bundan sonra sadece aşağıya doğru akacak ve bu cadde artık kentin içinden çıkış için kullanılacak. En başta şehir içi otobüsleri bu caddeyi bir daha asla kullanamayacak. Yani Cumhuriyet Parkı'na artık hiçbir araç çıkamayacak Cumhuriyet Parkı'ndan gelen araçlar bu caddeyle D-100'e bağlanacak.

        Yürüyüş Yolu'nun üstünde kalan ve bugüne kadar batıdan doğuya akan Hürriyet Caddesi'nde de ciddi bir değişim yaşanacak. Hürriyet Caddesi'ndeki trafik doğu batı istikametinde akacak. Hürriyet Caddesi'nden gelen bir araç ilk çançanın orada verilen U dönüşüyle Cumhuriyet Caddesi'ne geçebilecek. Ve bu fotoğrafta gördüğünüz görüntüler artık mazide kalacak ve araçların artık bu yönünü değil ön tarafını göreceğiz.

        İnönü Caddesi Baç Kavşağı'ndan Cumhuriyet Parkı'na kadar da bundan sonra tek yönlü olacak. Baç Kavşağı'ndan hastaneye doğru ise trafik yine eskisi gibi çift yönlü akacak. İnönü Caddesi'ndeki değişimle birlikte çift yönlü akan trafikten dolayı kaynaklanan bu gördüğünüz sıkışıklık yaşanmayacak.

        (MG-GY-Y)

        12.06.2017 13:19:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler