Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cihanbeyli'de örnek proje

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Cihanbeyli İlçe Belediyesi Dünya Yetimler Günü dolayısıyla örnek bir çalışmaya imza attı.

        İlçede 120 çocuğa mektup gönderilerek "Baban hayatta olsaydı kendisinden ne isterdin" diye sorulurken oldukça duygusal ifadelerin yer aldığı mektuplardaki bütün talepler Cihanbeyli Belediyesi tarafından yerine getirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Cihanbeyli Gençlik Meclisi Başkanı Yavuzhan Kale, özellikle sosyal çalışmalar anlamında ilkleri hayata geçirdiklerini söyledi.

        "Çeşitli projelerle insanımızı kucakladık"

        Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, belediye olarak kimsesiz, yetim ve düşkünlere sahip çıktıklarını belirtti. Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar vakti üç çeşit yemek ulaştırdıklarını dile getiren Başkan Kale, "Göreve geldiğimiz günden buyana ilçemizdeki kimsesiz, düşkün, yetim, dul ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın hep yanında olduk. Çeşitli projelerle insanımızı kucakladık. Bugün de yetim yavrularımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yavrularımızın mektupla bize bildirdiği tüm isteklerini karşıladık. Onların yüzünü bir nebze de olsun güldürebiliyorsak ne mutlu bize" dedi.

        "Belediye olarak doğumdan ölüme kadar insanımızın yanındayız"

        Cihanbeyli Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlamında ilklere imza attığını ve birçok önemli projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Başkan Kale, "Belediye olarak doğumdan ölüme kadar insanımızın yanındayız. 'Hoş geldin bebek' , 'askıda ekmek' ve bugün yetim çocuklarımıza yönelik yaptığımız çalışma gibi birçok projemiz var. Özellikle geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik çalışmalarımızı hassasiyetle yapıyoruz. İlçe olarak büyük hedeflere ilerliyoruz. İlk günkü heyecan ve hizmet aşkıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu da, Belediye Başkanı Mehmet Kale'nin çalışkanlığıyla ön plana çıktığını belirterek "Sayın Başkan, en çok hizmet eden ve en fazla yatırımı ilçesine getiren belediye başkanlarımız arasında yer alıyor. Ben kendisine hassaten teşekkür ediyorum. Özellikle Büyükşehir Yasasından sonra çok geniş bir coğrafyaya sahip olan Cihanbeyli ölçeğindeki bir ilçeye hizmet etmek kolay değildi. Ancak burada hizmet konusunda hiç aksaklık olmadı. Kendisinin başarılı çalışmalarını tüm Türkiye'de anlatıyoruz" şeklinde konuştu.

        "İlçedeki projeleri yakından takip ediyoruz"

        Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülay Samancı, böyle bir organizasyonun düzenlenmesinden dolayı Başkan Kale'yi tebrik ederek, "Mazlumlarımızın ve yetimlerimizin yüzü güldüğünde insanlık da o kadar huzurlu ve mutlu olacaktır" ifadelerini kullandı. Mehmet Kale'nin ilçeye yeni eserler kazandırılması anlamında ne kadar büyük bir azimle çalıştığını bildiklerini anlatan Samancı, ilçedeki projeleri de yakından takip ettiklerini kaydetti.

        Programda, Kaymakam Mustafa Kutlu da bir selamlama konuşması yaptı. İftar yemeğinin ardından toplam 120 çocuğa talepleri doğrultusunda bisiklet, bilgisayar, cep telefonu, tablet ve televizyon gibi hediyeleri verildi. Hediyelerin verildiği iftar programına Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Ayşe Türkmenoğlu ile Gülay Samancı katıldı.

        (BG-AH-Y)

        12.06.2017 14:33:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler