Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Egeliler Yenimahalle'de iftar yaptı

        (Fotoğraflı)

        Zeynep Babacan

        ANKARA (İHA) - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ege Bölgesi kültürünü Ankara'da tanıtmak ve bölge ile ilgili projelere destek vermek için kurulan EGEM Platformu'nun organize ettiği iftar yemeğine katıldı.

        Kuran tilaveti ile başlayan programda Egeliler dualarla birlikte oruçlarını açtı. Yemeğin ardından kendisi de bir Egeli olan Başkan Yaşar, hemşehrilerine seslendi.

        Davetlilerin Ramazan ayını kutlayan Başkan Yaşar, "Ramazan barış ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı bir aydır. Ramazan ayı hoşgörü, sevgi, kardeşlik ayıdır. Ancak maalesef son yıllarda Ramazanlar ne Türkiye'de ne de İslam aleminde huzur içerisinde geçmiyor. Ramazanı bile olması gerektiği gibi manevi duygularla yaşayamıyoruz. Her sabah şehit haberleriyle uyanıyoruz. Barış ve kardeşliğin egemen olduğu topraklarımızda birlik ve bütünlüğümüzün sonsuza kadar korumalıyız. Bizim farklılıklarımız zenginliğimizdir. Bugün İslam Dünyası'na baktığımızda bir tarafta açlık, bir tarafta kavgalar görüyoruz. Tek dileğimiz bunların biran önce son bulmasıdır. Ayrıca bugün burada sizlerle bir Egeli olarak, Kurtuluş Savaşı ateşinin yakıldığı yer olan Afyonlu bir kardeşiniz olarak birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Hepinizin duaları ve oruçları kabul olsun" dedi.

        Bir diğer konuşmacı Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği ve EGEM Platformu Dönem Başkanı Mehmet Ali Özerkan da, platform çalışmalarından ve platformun gelecek projelerinden bahsederek, davetlilerin Ramazan ayını kutladı ve Başkan Yaşar'a desteklerinden ötürü teşekkürlerini sundu.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise "Ramazan ayı mübarektir, Ramazan ayı rahmettir, mağfirettir, berekettir deriz. Ama ne yazık ki insanlık aleminde, islam aleminde Ramazan ayı olup olmadığına bakmaksızın kanın aktığı, kavgaların, savaşların yaşandığı günlerden geçiyoruz. Onun için çok konuşmak değil yaşadığımız günlerin gerçek himmetini anlamaktır asıl olan" dedi.

        Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde, İlkadım Salonu'nda gerçekleşen iftar programına çok sayıda Egelinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Eski Bakan Cengiz Altınkaya, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, eski milletvekilleri, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu da katıldı.

        Gecede Altınkaya, Uysal ve Parsak da davetlilere kürsüden seslenerek, Egelilerin Ramazan ayını kutladılar ve Yaşar'a programa desteklerinden ötürü teşekkür ettiler.

        (ZEY-BT-Y)

        13.06.2017 10:45:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler