Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Didim'de kuş gözlemcileri Akköy'de incelemede bulundu

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Çalışkan

        AYDIN (İHA) - Didim'de Kuş Gözlem Topluluğu üyeleri 2017 yılının ilk etkinliğini Akköy'de gerçekleştirdi.

        Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi Kuş Gözlem Topluluğu Akköy'de gözlem yaptı. Topluluk öğretmeni Turgut Ege önderliğinde bir araya gelen topluluk üyesi gençler aralarına yeni katılan arkadaşlarıyla birlikte kuş gözlemi yaptı. Kuş Gözlem Topluluğu üyeleri Turgut Ege rehberliğinde Akköy Bölme bölgesinde kuşları izledi.

        Yaz döneminin başlaması ile azalan su miktarı ile birlikte gözlemlenirken kuş sayısında da azalma olduğu görüldü. Topluluk üyeleri 330 Flamingo,5 Suna,2 Kılıçgaga, 22 Angıt, 45 uzunbacak, 8 Kızılbacak ve 1 tane de Saz delicesi Delta'nın ziyaretçileri arasında yer aldığını tespit ederken, dönüşte ise Akköy mahallesinde eski Rum evlerinde yuva yapan Küçük kerkenezler gözlemlenmeye çalışılsa da kuşların yerlerinde olmadığı tespit edildi.

        (HÇ-MB-Y)

        13.06.2017 10:49:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler