Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Batman Belediyesinden 'tezek' uyarısı

        - Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü vatandaşları uyardı

        - "Açık alanda tezek yığmak ve yakmak zararlı"

        (Fotoğraflı)

        Sevban Sevkal

        BATMAN (İHA) - Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, bazı vatandaşlar tarafından kent merkezinde kimi mahallelerde açık alana atılan ve yakılan tezeklerin insan ve çevre sağlığı üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını belirterek, buna yol açanlara cezai işlem uygulanacağını duyurdu.

        Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama ekipleri yılın 12 ayı akrep, sivrisinek ve karasinek larvalarına karşı çalışma yürütürken, insan ve çevre sağlığı konusunda uyarılar yaparak halkı bilinçlendirmeye devam ediyor. İlaçlamalardan tam bir sonuç alınabilmesi için vatandaşlardan destek bekleyen belediye ilaçlama ekipleri, yıl boyu ahırda biriktirilen 40-50 santimetre kalınlığındaki tabakalaşmış hayvan gübrelerinin tandır ve sobalarda yakmak için bahçeye ve açık alanlara bırakılmamasını istedi. Tabakalaşmış gübrelere ilaçlamanın etki etmediğini söyleyen yetkililer, açık alanlara bırakılan gübrelerin insan sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekti. Yetkililer, yakılan tezek dumanının akciğerde hasar yaparak solunum yollarına zarar verdiği, öksürük, balgam, nefes darlığı, bronşit, astım, zatürre, kalp yetmezliği, akciğer, gırtlak ve yemek borusu kanserlerine yol açabildiğini dile getirdi.

        Çevreyi ve insan sağlını olumsuz etkileyen hayvan gübrelerini biriktirenlere cezai işlem uygulanacağını belirten belediye yetkilileri, "2872 Sayılı Çevre Kanununun 8. Maddesi uyarınca her türlü atık ve artığı, çevreye zarar verecek şekilde, standartlara ve yöntemlere aykırı olarak doğrudan ve dolaylı biçimde alıcı ortama vermek, depolamak, taşımak, uzaklaştırmak ve benzeri faaliyetlerde bulunmanın yasak olduğunu" açıkladı.

        (SS-AKK-Y)

        13.06.2017 11:25:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler